Korona virüsten sonraki bela Japonya’dan geliyor. Bir bu eksikti. Eyvah eyvah

Korona virüsten sonraki bela Japonya’dan geliyor. Bir bu eksikti. Eyvah eyvah
Greenpeace’nin hazırladığı raporda, Japonya’nın Fukuşima-Daiiçi Nükleer Santrali’nden denize bırakılacağı kirli suyun insan DNA’sına zarar verme tehlikesi olduğunu ortaya çıktı.

T24’de yer alan habere göre, Greenpeace’nin hazırladığı raporda insan DNA’sının tehlikede olduğu ortaya çıktı. Japonya'da Fukuşima-Daiiçi nükleer santralinden denize salınacağı bildirilen kirli suyun insan DNA'sına zarar verme tehlikesi olduğunu ortaya koydu.

Greenpeace Fukuşima-Daiiçi nükleer santralinden denize bırakılması ihtimali olan 1.23 milyon ton suyun içinde 'tehlikeli' seviyelerde radyoaktif izotip karbon-14 ve  trityum bulunduğu belirtilildi.

Söz konusu raporda, karbon-14’ün ‘5 bin 370 yıllık bir yarılanma ömrü olduğu’ ve tüm canlı maddelere bulaşabileceği belirtiliyor. Raporda, karbon-14 hakkında şu bilgiler yer alıyor: 

”Trityumdan binlerce kat daha yüksek seviyede, balıklara bulaşabiliyor ve zarar veriyor. Karbon-14, ‘kolektif radyasyon dozuna’ büyük bir katkıda bulunduğu için özellikle önemlidir ve insan DNA’sına zarar verme potansiyeline sahiptir. ”

JAPON MEDYASI ONAY VERMEYE YAKIN DENİLMİŞTİ

Greenpeace’nin raporundan önce Japon medyası, Japon hükümetin kirli suyun Pasifik Okyanusu’na dökülmeye onay vermeye yaklaştığını yazmıştı.

Ülkedeki balıkçılar ise geçim kaynaklarını yok edeceğini savunmuştu.