Korona virüsü atlattım diye kimse sevinmesin. Büyük bir çoğunluğunda görülüyor

Korona virüsü atlattım diye kimse sevinmesin. Büyük bir çoğunluğunda görülüyor
İngiltere’de bilim insanlarının yürüttüğü çalışmada, korona virüsü atlatanların üçte birinin taburcu olmasının ardından ilk 5 ay içerisinde solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırıldıkları ortaya konuldu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu, niversity College London ve Leicester Üniversitesi ile korona virüs hakkında bir çalışma yürüttü.
Koronaya yakalananların yaklaşık yüzde 30'unun koronayı  atlattıktan sonraki 5 ay içerisinde kardiyovasküler sorunlarda artış, solunum güçlüğü ve yüksek şeker şikayetleriyle tekrar hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
YÜZDE 13’ü HAYATINI KAYBETTİ
Bu kişilerin yüzde 12,3'ünün hayatını kaybettiği gözlendi. Korona virüsü atlattıktan sonraki ilk 5 ayda solunum güçlüğü gelişenlerin sayısının 6 bin 85 olduğu, bunlar arasında tekrar hastaneye kaldırılma riski en yüksek grubu, yaşlılar ile Afrika-Asya kökenlilerin oluşturduğuna dikkat çekildi. Araştırmanın bulguları henüz hakemli dergide yayınlanmazken, incelenen hastaların yaş ortalamasının 65 olduğu, 2020'nin ilk 8 ayında Kovid-19 tanısıyla hastaneye kaldırıldıkları ve iyileşmelerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.