Korona virüsü yenen Burak Akkul CNN Türk'te tedavi sürecini anlattı

Korona virüsü yenen Burak Akkul CNN Türk'te tedavi sürecini anlattı
Korona virüs testi pozitif çıkan ve 21. gün yoğun bakımda kalan 'Çok Gezenti' programının sucunusu Burak Akkul, CNN Türk canlı yayınında entübe tedavisi ile virüsü yenen ilk hasta olduğunu söyledi.

21 gün boyunca yoğun bakımda uyutulan ve korona virüsü yenen Burak Akkul, fizik tedavi için kalmaya devam ettiği hastanede yaşadıklarını CNN Türk canlı yayınına bağlanarak anlattı.

Akkul şunları söyledi:

"ATEŞİM 42 DERECEYE KADAR YÜKSELDİ"

“İşim gereği yurt dışında çok geziyoruz. 110. Çok Gezenti bölümümüz sırasında fark ettik. Eşim ve ben çok ateşli geldik Türkiye’ye. Biz geldiğimizde Türkiye’de altıncı vaka açıklanmıştı. Ateş 42’ye vurmuştu, öksürük yoğundu. Senede bir iki defa seyahatlerden öksürüklü ateşle dönüyordum ve antibiyotik alıp geçiyordu. Tekrar bu oldu sandım, insan kendine konduramıyor. Tonsilit var, bademcik iltihabı önce o sandım ama sonra Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittik.”

"BİR İLK OLDU"

Hastalıktan entübe ‘uyutulma’ yöntemiyle kurtulduğunu belirten Akkul, “Bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim Türkiye’de. 21 gün uyutuldum. 21 gün sonra uyandığımda o aradaki sanrı ile gerçek dünyaya geçiş zor, hala becerebilmiş değilim.

Çok maceralı bir durum, araya kaçırılma sokmuşum ama onların hiçbiri olmamış aslında. Adapte olacağım herhalde. Siz anlamıyorsunuz çeşitli sanrılar görüyorsunuz ama geride kalan ve hasta olmayan yakınlarınız için daha zor diye düşünüyorum. 21 gün uyanınca bir çok şeyin olduğunu görüyorsunuz” dedi.

"BAZI UZUVLAR ZAYIFLIYOR"

Akkul hem eşinin hem de kendisinin çift negatif raporu olduğunu söyleyerek, “Artık bulaşma ihtimalimiz yüzde sıfır şu anda. Şu anda fizik tedavi süreci var. Bu kadar uyutulunca çeşitli uzuvlar çok zayıf kalıyor. Onları düzeltmek gerekiyor” diye konuştu.

İlgili Haberler