Korona virüsü yenen doktor açıkladı: Belirtiyi duyurdu 'bir anda yoğun bakıma alınıyorlar' dedi

Korona virüsü yenen doktor açıkladı: Belirtiyi duyurdu 'bir anda yoğun bakıma alınıyorlar' dedi
Yeni tip korona virüsü yenen doktor Mustafa Silcan, baş ağrısı ile şikayete gelen hastaların bazen yoğun bakıma alındığını söyledi.

AA 

Kayseri Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde acil uzmanı olarak görev yapan ve yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen doktor Mustafa Silcan, çok kötü bir sürecin ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi. Silcan, yaşadıklarını Anadolu Ajansı muhabirine anlattı. 

Silcan, evinde tedavi gördüğünü ve özellikle ilk bir haftanın çok zor geçtiğini belirtti. Kovid-19'a kendisinin de yakalanmasıyla hastaları daha iyi anladığını ve bu süreçte ölümü bile düşündüğünü anlatan Silcan, insanların "Bana bir şey olmaz" düşüncesini bırakması gerektiği vurguladı. 

"BİR ANDA YOĞUN BAKIMA ALINIYORLAR"

İnsanlara Kovid-19'a yakalandıklarını söylemenin çok zor olduğunu dile getiren Silcan, şunları kaydetti:

"Hastalarımız bize halsizlik, baş ağrısı ve ishal gibi çok basit şikayetlerle gelebiliyorlar. Ayrıntılı araştırmalarımız sonunda hastalarımızın Kovid-19 olduklarını kendilerine bildirmemiz o kadar zor oluyor ki özellikle yaşlı hastalarımıza bunu söylediğimiz zaman gözleri doluyor. Zor bir sürece başlayacaklarını biliyorlar. Hasta hiç beklemediği bir anda baş ağrısıyla gelip Kovid-19 olduğunu öğrenip hastaneye hatta yoğun bakıma yatacağını öğrendiği zaman kendisi ve yakını için çok zorlu bir süreç başlıyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı