Korona virüsün çıktığı Çin’den kritik uyarı geldi: Dondurulmuş gıda almayın

Korona virüsün çıktığı Çin’den kritik uyarı geldi: Dondurulmuş gıda almayın
Korona virüs salgınının ilk çıktığı ülke olan Çin’den kritik bir uyarı geldi. Pekin’deki Belediye Ticaret Ofisi, ithalat yapan şirketlere yaptığı uyarıda “Bu şirketler soğuk zincirle ithalat yaptıkları ülkelere dikkat etmeli ve salgının vurduğu bölgelerden ithalattan uzak durmalı” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Çin’in başkenti Pekin’deki Belediye Ticaret Ofisi, bölgede ithalat yapan şirketlere bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Ülke dışından mal getiren ve yurt dışıyla ticaret yapan bütün ilgili şirketler önlemlerini ve kontrollerini artırmalı. Bu şirketler soğuk zincirle ithalat yaptıkları ülkelere dikkat etmeli ve salgının vurduğu bölgelerden ithalattan uzak durmalı” ifadesi kullanıldı.

“COVID-19 BULAŞTIRACAĞI KANITLANDI”

Yapılan açıklamada, son dönemde gümrükte ve yerel yetkililerin denetimlerinde ithal edilmiş dondurulmuş gıdalarda corona virüsü tespit edildiği belirtilirken, “Soğuk zincirin Covid-19’u bulaştırabileceği kanıtlandı” yorumu yapıldı.

Cumartesi günü Çin gümrüğünde Rusya’dan satın aldığı deniz ürünleri kargosunun dış paketinde corona virüsü tespit edilmişti. Shandong bölgesine gönderilen kargoda corona virüsü tespit edildiğini açıklayan yetkililer önceki gün de Brezilya’dan alınan dondurulmuş balık kargosunun iç paketlemesinde corona virüsü tespit edildiği açıklanmıştı.