Korona virüsün hiç bilinmeyen bir etkisi daha ortaya çıktı. ABD’li hekim “İyileştikten sonra bile devam ediyor” diyerek uyardı

Korona virüsün hiç bilinmeyen bir etkisi daha ortaya çıktı. ABD’li hekim “İyileştikten sonra bile devam ediyor” diyerek uyardı
Uzmanlar, korona virüsün erkeklerde ereksiyon problemleri de dahil olmak üzere birçok kalıcı hasara neden olabileceği konusunda uyardı. Korona virüsün sağlığımız üzerindeki etkileriyle ilgili ABD'de yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili açıklama yapan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Dena Grayson, "Durum gerçekten endişe verici, can almıyor, aynı zamanda uzun vadeli, ömürlük hasar oluşturuyor" dedi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, korona virüs salgını bütün dünyada etkisini göstermeye devam ederken ABD'li bilim insanları koronanın uzun vadede erkeklerde iktidarsızlığa sebep olabileceğini duyurdu.

“İYİLEŞTİKTEN SONRA BİLE AZALABİLİR”

Konunun uzmanlarına göre, korona virüs bulaşmış erkeklerde ereksiyon problemleri görülebilir ve kalıcı hasar ortaya çıkabilir. Grayson, "Bir erkeğin iyileştikten sonra bile cinsel performansının azabileceğinin düşünüyoruz" dedi.

ABD’li hekim Grayson, "Henüz virüsün uzun vadeli sonuçlarını gözlemleyemedik, kalıcı zihinsel ve fiziksel hasarlara yol açtığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Dr. Grayson, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzmanlar arasında, erkeklerin virüsten uzun vadeli ereksiyon sorunları yaşayabileceğine dair gerçek bir endişe var çünkü virüsün dolaşım sisteminde sorunlara neden olduğu biliniyor"