Korona virüsün mutasyonu ilk kez görüntülendi

Korona virüsün mutasyonu ilk kez görüntülendi
İngiltere'nin güneyinde başlayarak birçok ülkeye sıçrayan korona virüs mutasyonu Rus bilim insanları tarafından ilk kez laboratuvar ortamında görüntülendi. Açıklamada, EpiVacCorona aşısının mutasyona karşı etkili olduğu belirtildi.

İngiltere'de ortaya çıkan korona virüs mutasyonu, ilk kez lörüntülendi. Açıklamada, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’ndan (Rospotrebnadzor) tarafından yapıldı. 

Vektor Devlet Araştırma Merkezi’nden bilim insanları, İngiltere’de ortaya çıkan korona virüs mutasyonunun mikroskopla fotoğrafını çekti.  Açıklamada, Rospotrebnadzor’a bağlı kuruluşlar tarafından geliştirilen PCR testlerinin yeni mutasyonu tespit edebildiği, Rospotrebnadzor’un Merkez Epidemiyoloji Araştırma Enstitüsü’nün test sisteminin de bu varyantı virüsün mutasyon geçirmemiş formlarından ayırt edebildiği belirtildi. 
Öte yandan, EpiVacCorona aşısının mutasyona karşı etkili olduğu belirtildi.

y7zz01w0muq9raz7up2pnw.jpg

BİRÇOK ÜLKEDE GÖRÜLDÜ
İlk olarak İngiltere’de Eylül ayında tespit edilen, Aralık ayına kadar da tanımlanamayan korona virüsün yeni mutasyonu şimdiye kadar Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede görüldü. 

EN ÇOK HANGİ YAŞ GRUBUNU ETKİLİYOR?
Öte yandan İngiltere'de yayımlanan bir araştırmaya göre; korona virüs mutasyonundan en çok yeni doğan ila 9 yaş grubu etkilenirken yeni korona virüs mutasyonu 20 ila 29 yaş grubu arası ile 50 yaş üstü kişilerde diğer yaş gruplarına göre daha az etkili olduğu belirtildi.

AŞILARI ETKİSİZ HALE GETİRİR Mİ?
Daha yayılmacı ve kolay bulaşabildiği belirtilen corona virüs mutasyonunun aşıları etkisiz hale getireceğine yönelik olumsuz bir açıklama henüz bulunmuyor.