Korona virüsün yeni belirtisi: Konjonktivit

Korona virüsün yeni belirtisi: Konjonktivit
Korona virüs salgınına ilişkin incelemelerde bulunan bilim insanları virüsün insan vücudunda yeni belirtisini daha keşfetti; Konjonktivit. Peki Konjonktivit nedir? Konjonktivitin vücuttaki etkileri nelerdir?

Çin'de patlak veren ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklanan verilere göre 30 bini aştı.

Virüsün en yaygın görüldüğü ülkelerde ABD'de bilim insanları yaptığı araştırmalar sonucu virüsün yeni bir belirtisini daha ortaya çıkardı. Virüsün vücutta Konjonktivite neden olabileceği, her 30 hastadan birinde Konjonktivit belirtilerinin görüldüğü tespit edildi.

Amerikan Oftalmoloji Akademisi doktorları, bazı insanlarda korona virüsünün belirtilerinden birinin konjonktivit olabileceği konusunda uyardı.

Çin'deki 30 hastaneden toplanan verilerin yer aldığı bir başka çalışmaya da dikkat çeken ABD'li doktorlar, 1099 korona virüsü hastasının 19'unda konjonktivit tespit edildiğini belirtti.

KONJONKTİVİT NEDİR

Peki konjonktivit nedir, belirtileri nelerdir?

Göz kapaklarının içini ve gözün beyaz kısmını saran zarda alerjiye bağlı olarak gelişen konjonktivit, gözlerde kaşınma, kızarıklık ve sulanma şikayetleri ile kendisini gösteriyor. Bunun yanı sıra konjonktival ödem, yanma hissi, sulu akıntı, göz kapaklarında şişkinlik ve ışığa karşı hassasiyet de görülebiliyor.

Alerjik konjonktivit, bir grup hastalığı tanımlayan genel bir kavramdır. Dışarıdan gelen, özellikle toz ve polen gibi alerjenlerin, göz kapağın iç yüzeyi başta olmak üzere reaksiyona sebep olduğu bilinen alerji hücrelerini uyarması sonucu oluşur. Göz alerjisi görülen kişilerin vücutlarının diğer kısımlarında nezle, astım ve egzama gibi alerjik belirtiler de çoğu zaman kaçınılmaz olabilir.