Korona virüsünde korkunç rekor. Bir günde 3 bin insan öldü

Korona virüsünde korkunç rekor. Bir günde 3 bin insan öldü
Amerika Birleşik Devletleri'nde korona virüs salgının etkileri devam ederken, ülkede son 24 saat içerisinde 3000'den fazla insanın Covid-19'a bağlı sebeplerle yaşamını yitirdiği belirtildi. Hastanede tedavi olanların sayısının ise 106.217’yi geçtiği ve tarihin en yüksek seviyesine geldiği ifade edildi.

Korona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ABD’de tarihin en korkunç günlük bilançosu açıklandı. ABD’de son 24 saat içerisinde 3250’den fazla insan yaşamını yitirdi.

TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Ülke genelinde acil servislerde doluluk yaşandığı ve sağlık sisteminin bu baskıyı kaldıramamaya başladığı kaydedilirken hastanede tedavi olanların sayısı da 106.217’yi geçti ve tarihin en yüksek seviyesine geldi.

ORTALAMA 2259 İNSAN ÖLÜYOR

ABD’de elde edilen verilere göre ülkede geçen hafta her gün ortalama 2.259 insan yaşamını yitirirken 205.661 insanda da korona virüsü tespit edildi.

DÜN İLK KEZ YAŞANDI

Ülkede en son 3 Aralık’ta 2.861 insan korona virüsü salgınından yaşamını yitirmiş ve bu sayı ülke tarihindeki en yüksek veri olarak kayıtlara geçmişti. Ülkede dünkü verilerle birlikte ilk kez bir günde korona virüsünden ölenlerin sayısı 3000’i geçti.