Koronada beklenen araştırma sonuçlandı. Japonlar ‘büyük bir yanılgı’ diyerek duyurdu

Koronada beklenen araştırma sonuçlandı. Japonlar ‘büyük bir yanılgı’ diyerek duyurdu
Japonya’da korona virüsün bulaşma ihtimalinde yaşın etkisini araştıran bilim insanları, bunun büyük bir yanılgı olduğunu ve daha genç insanlara virüs bulaşma ihtimali ile yaşlı insanlara virüs bulaşma ihtimali arasında önemli bir fark olmadığını açıkladı. Bilim insanları, ‘gençlere virüs bulaşmıyor’ tezinin ise büyük bir yanılgı olduğunu kaydetti.

Korona virüs salgınının başından bu yana riskli grupların tedbirlerde daha önde tutulması ile birlikte, gençlerde de rehavet meydana gelmişti. Özellikle bazı makaleler nedeniyle, gençler kendilerine virüs bulaşmadığı gibi bir algıya kapılmıştı.

Ancak Japonya’da konu ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınlandı. Popular Science’de yayınlanan habere göre virüs bulaşma ihtimalinin yaşa göre değişmediği fakat hastalığın ağır seyretmesinde yaşın önemli olduğu vurgulandı.

İtalya, İspanya ve Japonya’daki vefat oranları üzerinde çalışma gerçekleştirilen bilim insanları, ülke başına ölüm oranlarında büyük bir farklılık görülmesine rağmen, yaş anlamında büyük ölçüde farklılıklar tespit edilmediğini ve virüs bulaşma ihtimallerinin yaşlar arasında önemli değişkenlik göstermediğini açıkladı. 

Kaynak: Live Science