Koronada bir güven anketi daha sonuçlandı: İşte Erdoğan'ı geride bırakan isimler

Koronada bir güven anketi daha sonuçlandı: İşte Erdoğan'ı geride bırakan isimler
MetroPoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı salgın sürecinde en çok güven duyulan isimler anketinin zirvesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üçüncü sırada ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dördüncü sırada yer aldı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre korona virüs sürecinde güven duyulan isimleri sorgulayan MetroPoll Srtatejik ve Sosyal Araştırma Merkezi’nin yaptığı araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Yapılan ankete göre en çok güven duyulan isimler listesinin zirvesinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer aldı. İkinci sırada Bilim Kurulu ve üçüncü sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dördün sırada kendisine yer buldu.

MetroPoll'ün gerçekleştirdiği ankete göre, korona virüs sürecini yönetmede başarılı bulunması muhtemel 10 kişi ve kurum arasından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 üzerinden 8.8 puan ile en çok güvenilen isim oldu. Bilim Kurulu 8.6 ile ikinci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 8.18 ile üçüncü oldu ve süreci iyi yönetmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı geride bıraktı. Ankette Erdoğan 6.65 ile dördüncü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beşinci oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 6'ncı sırada yer aldı.

KONSENSÜS’ÜN ANKETİNDE DE BAKAN KOCA ZİRVEDE YER ALMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Konsensüs’ün açıkladığı ankette de Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı geride bırakmıştı. Konsensus'un 1500 kişi ile yapılan araştırmasında performansı beğenilen liderler arasında Fahrettin Koca sürprizi yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 48 beğenilme oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da geçerek birinci sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ankette yüzde 47,8 oy almıştı. 

İlgili Haberler