Koronada büyük yalanı İngiliz araştırmacılar ortaya çıkardı. Hepimizi göz göre göre kandırmışlar

Koronada büyük yalanı İngiliz araştırmacılar ortaya çıkardı. Hepimizi göz göre göre kandırmışlar
İngiliz bilim insanları tarafından 21 ülkede gerçekleştirilen çalışma sonucunda, korona virüsten ölüm oranlarında, erkek ve kadın cinsiyeti arasında büyük bir fark olmadığı bildirildi. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen çalışmalarda, erkeklerin kadınlara göre daha fazla virüsten öldüğü belirtilmişti.

İngiliz bilim insanları, korona virüs ile ilgili uzun zamandan bu yana bilinen bir detayın, yanlış olduğunu açıkladı.

Avrupa ülkeleri ile Avustralya ve Yeni Zelanda'daki ölümlere bakan Imperial College of London’dan bilim insanları, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının ilk dalgasında ölen erkek ve kadın erkek sayıları arasında önemli bir fark olmadığını açıkladı. Buna göre, 21 ülke arasında erkeklerde 105 bin 800 ve kadınlarda 100 bin ölüm meydana geldi, bazı ülkelerde erkeklerin kadınlardan daha çok öldüğü görüldü, ancak araştırmacılar, aradaki farkın oldukça küçük olduğunu söyledi.

ARAŞTIRMA NİSAN AYINDA YAPILMIŞTI

Bununla birlikte, araştırmacılar erkeklerin korona virüsten kadınlardan daha fazla etkilediğini daha önce birçok kez açıkladı. Yine Imperial College London tarafından Nisan ayında yapılan bir araştırma, kadınların Covid-19'dan ölme olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koyarken, İngiltere Halk Sağlığı raporu, erkekler arasında ölüm oranlarının yüzde 59 daha yüksek olduğunu ortaya koymuştu.

HUZUREVLERİ DETAYI

Ancak, Imperial College tarafından da yürütülen yeni çalışma, erkeklerin kadınlardan daha çok öldüğüne dair destekleyici rakamlara ulaşamadı. Araştırmacılar, bazı ülkelerde huzur evlerinde erkeklerden daha çok kadın olduğunu ve bu yüzden daha fazla kadının ölmüş olabileceğini, ilk dalga esnasında sınırlı testler nedeniyle birçok vakanın gözden kaçmış olabileceğini belirtti. 

Kaynak: NTV