Koronada rakamlar düşerken korkutan uyarıyı yaptı

Koronada rakamlar düşerken korkutan uyarıyı yaptı
Alınan yeni tedbirlerde korona virüs vakalarında azalma görülürken Kocaeli Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan'dan flaş bir uyarı geldi. Pehlevan, tedbirlerin gevşetilmesi durumunda tablonun yine başa döneceğini ve kötüleşeceğini söyledi.

Kocaeli Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, "Önlemleri gevşetirsek, sosyal mesafeye, maskeye dikkat etmezsek, başladığımız noktaya geri döneriz." diye konuştu.
Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sayesinde Kocaeli'de yeni vaka, hasta ve yoğun bakım yatış sayılarında ciddi bir düşüş gözleniyor.
Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan yoğunluk haritasında da kırmızı alanların yavaş yavaş yeşile dönmeye başladığı Kocaeli'de, yeni yıl öncesinde vatandaşlar havanın güzel olmasının da fırsat bilerek alışveriş yapmak için sokaklara çıktı.
08a14bd36566bb335c78bfe7decf311a.jpg
Kentin caddelerinde yoğun kalabalıklar olduğu görülürken, Kocaeli Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.
Vaka sayılarında düşüş görüldüğünü belirten Pehlevan, tedbirler ne kadar sıkı tutulursa korona virüs salgınının o kadar çabuk biteceğini söyledi.
d835d357332945d1e242c5d278cffa7f.jpg
Pehlevan, "Bütün vatandaşlarımızdan ricamız, asla rehavete kapılmamaları ve maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına mutlaka dikkat etmeleridir.
Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmaları ve eş, dost, akraba ziyaretlerini ertelemeleri lazım. Özellikle yılbaşı kutlamalarında kalabalık ortamlar oluşmaması lazım.
Bu yılbaşını çekirdek ailelerin evlerinde geçirmelerini tavsiye ediyoruz.
Yılbaşı alışverişlerinde de inanılmaz bir yoğunluk olduğunu tahmin ediyoruz.
Bu kalabalık zamanlarda sosyal mesafeyi riske atacak ortamlardan uzak durulmasını özellikle tavsiye ediyor ve istiyoruz. Bu hiç ihmale gelmeyecek bir konu"
 ifadelerini kullandı.