Koronanın en çok can aldığı İtalya’dan iyi haber geldi: "İkinci faza geçtik"

Koronanın en çok can aldığı İtalya’dan iyi haber geldi: "İkinci faza geçtik"
Korona virüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısındaki düşüş umut verdi. Son iki haftaya oranla günlük can kaybı sayısında azalma görülürken, yetkililer ikinci faza geçildiğini duyurdu.

Korona virüsün en çok can aldığı ülke olan İtalya’dan iyi haberler geliyor. Ülkede son iki haftaya oranla en düşük can kaybının yaşandığı vurgulanırken, yetkililer ikinci faza geçildiğini duyurdu.

Resmi vaka sayısının geçen haftalarda çok büyük bir hızla yükseldiği İtalya, şu anki resmi verilere göre vaka sayısında İspanya’nın ardından ikinci sırada gelirken, ölüm sayısında birinci sırada yer alıyor.

Corona virüsüne bağlı ölümlerin neredeyse 3’te 1’ine denk gelen 15.887 kişinin öldüğü İtalya’dan umut verici açıklamalar ve veriler de geliyor. İtalya’da son 2 haftaya oranla en az günlük ölümün yaşandığı açıklandı. 19 Mart’tan beri en düşük günlük ölüm sayısı olarak tarihe geçen 525 ölüm sonrasında İtalyan yetkililer, ikinci faza geçildiğini duyurdu.

“BUNU HER GÜN YAPMALIYIZ”

İtalya’nın en önemli sağlık kuruluşlarından olan Istituto Superiore di Sanita’nın Başkanı Silvio Brusaferro, “Eğim düz bir hal aldı ve azalmaya başladı. Her gün devam ettirmemiz gereken bir sonuç. Eğer bu oranla doğrulanırsa, ikinci fazı düşünmemiz ve salgının yayılmasını azaltmamız gerek” dedi.

İtalya’nın kuzeyinde 21 Şubat’ta ortaya çıkan corona virüsünden 6 hafta sonra açıklanan günlük vaka sayısı da 4316 olarak duyuruldu. Bu oran da son 5 günün en düşük oranı olarak dikkat çekti.