Koronanın korkunç bir etkisi daha bulundu. Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yaptı

Koronanın korkunç bir etkisi daha bulundu. Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yaptı
Yeni tip korona virüsün ortaya çıkmasının ardından (Covid-19) yüzeylerde ne kadar süre yaşayabildiği en çok merak edilen konulardan biriydi. Japonya’da yapılan yeni bir çalışma korona virüsün (Covid-19) insan derisinde 9 saate kadar kalabileceğini ortaya çıkardı. Uzmanlar, araştırma sonucu el yıkamanın çok önemli olduğunu vurguladı.

DHA’da yer alan habere göre, Japonya’daki Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan araştırmada korona virüsün ciltteki hayatta kalma süresi ile ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda influenza A virüsüne kıyasla, korona virüsün ciltteki hayatta kalma süresinin 4 kattan daha fazla olduğu test edildi.

9 SAAT KALIYOR

Yapılan araştırmalar sonucu, halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsü deride 2 saat kalıyorken korona virüste bu sürenin 9 saate kadar çıktığı belirtildi. 

EL YIKAMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Virüs korkusundan insanlar halka açık yerlerde bir yerlere dokunmak istemiyor. Dirsekleriyle kapı açmaya çalışanlar, toplu taşımada tutamaçları tutmamak için özen gösterenler ve her sabah masalarını silen ofis çalışanları artık dünyanın her yerinde tanıdık sahneler olmaya başladı. Araştırmayı yapan ekip ise korona virüsün temas yoluyla bulaşmasını önlemek amacıyla bu çalışmaların ve el yıkamanın önemini vurguladı.

PLASTİK YÜZEYLERDE 2-3 GÜN KALIYOR

1-5 mikrometre arasındaki ince damlacıklar (bir insan saçının genişliğinden yaklaşık 30 kat küçük) havada birkaç saat kalabilir. Çalışmalar, virüsün kartonda 24 saate kadar, plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde ise 2-3 güne kadar hayatta kalabildiğini buldu.