Koronavirüs, Avrupa’da sadece Karadağ’a bulaşmadı

Koronavirüs, Avrupa’da sadece Karadağ’a bulaşmadı
Koronavirüs salgını Avrupa’yı kasıp kavururken sadece Karadağ’da bir vaka tespit edilmemesi dikkat çekti. Karadağ Başbakan yardımcısı Milutin Simovic salgınla ilgili tedbirlerin artırıldığını söyledi.

Çin’den yayılan koronavirüs salgını Avrupa’yı etkisi altına aldı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 932’ye yükselirken, özellikle İspanya ve İtalya’da durum korkutucu boyutlara ulaştı. Avrupa’nın bir çok ülkesi salgınla boğuşurken, sadece Karadağ’da bir vaka tespit edilmedi. Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic tedbirleri artırdıklarını söyledi.

Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığı'nca alınan tedbirlere göre, yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmeyecek, otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmeler kapatılacak.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, toplantının ardından yaptığı açıklamada, mağazaların 50 kişi, pazar ile alışveriş merkezlerinin 100 kişi sınırlamasına gideceğini belirterek, "Ülke olarak virüsün yayılmasını geciktirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk vaka tespit edildiğinde virüsün yayılmasını kontrol altına almak kolaylaşacak" diye konuştu.