Koronayı hafif geçirenlerle ilgili çok önemli bir bilgi daha ortaya çıktı. Herkes bundan haberdar olmalı

Koronayı hafif geçirenlerle ilgili çok önemli bir bilgi daha ortaya çıktı. Herkes bundan haberdar olmalı
Korona virüs hafif geçiren insanlarla ilgili çok önemli bir bilgi ortaya çıktı. Söz konusu bilgiye göre, virüsü hafif atlatan kişilerin 10'ncu günün ardından bulaştırıcılık seviyeleri düşüyor. Uzmanlar, bu bilginin çok önem taşıdığını vurguladı.

Korona virüs salgınında bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, bir yandan da virüsün karakteristik özellikleri ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Asian News International'ın (ANI) haberine göre, sonuçları "Infection Control and Hospital Epidemiology" dergisinde yayımlanan çalışmada, Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi (OHSU) ve Oregon Eyalet Üniversitesinden uzmanlar, dünya çapında 77 araştırmanın bulgularını değerlendirdi.

Çalışmada Covid-19'u ağır geçiren hastaların virüsü 20 güne kadar bulaştırabildiği tespit edilirken hafif geçirenlerde veya semptom göstermeyenlerde bu sürenin 10 güne düştüğü gözlendi.

Doçent Dr. Monica Sikka, "İnsanlar uzun süre virüs yayabiliyor olsalar da incelediğimiz araştırmalar, bulaşıcılığı 'öngörebilen' canlı virüsün, hafif semptomları olan kişilerde yalnızca 9 güne kadar tespit edildiğini gösterdi" dedi. 

Kaynak: NTV