Koronayı öldürüyor diye kullanıyorduk. Sağlığımızın baş düşmanı çıktı

Koronayı öldürüyor diye kullanıyorduk. Sağlığımızın baş düşmanı çıktı
Korona virüsle birlikte hayatımızın en vazgeçilmez parçalarından olan kolonya için kritik bir uyarı geldi. Kayseri’de 30 yıldır kolonya satan bir esnaf, salgınla beraber birlikte 'merdiven altı' diye tabir edilen işletmelerde kolonya üretiminin arttığını belirterek, "Ucuz olduğu için insanlar bunu kullanmaya başladı. Merdiven altı kolonyayı kullanmak sağlık açısından zararlıdır" dedi.

DHA’da yer alan habere göre, Kayseri’de, 30 yıldır kolonya satan korona virüs salgını ile birlikte 'merdiven altı' diye tabir edilen işletmelerde kolonya üretiminin arttığını belirterek, "Ucuz olduğu için insanlar bunu kullanmaya başladı. Merdiven altı kolonyayı kullanmak sağlık açısından zararlıdır" dedi.

Kayseri'de 30 yıldır ürettiği kolonyaların satışını yapan korona virüs salgını ile birlikte talep yoğunluğunun yaşandığı kolonyanın sahtesine karşı tüketicileri uyardı. ‘Merdiven altı’ diye tabir edilen işletmelerde kolonya üretiminin arttığını söyleyen esnaf, "Fiyat ucuz olduğu için insanlar bunu kullanmaya başladı. Merdiven altı kolonyayı kullanmak sağlık açısından zararlıdır" dedi.

bda6957b226b894a59d6905370ece943.jpg

AYIRT ETMESİ ÇOK ZOR

Sosyal medyada birçok ilde sahte kolonya haberlerini duyduklarını ifade eden 30 yıllık esnaf, "Ankara, İstanbul gibi yerlerde sahte kolonya üretimi yapılıp, Anadolu'ya dağıtılıyor. Örnek vermek gerekirse, bizim kolonyalarımız 20-30 lira ise, sahte kolonyalar bizim maliyetimizin 3'te 1'i oranında bir fiyata satılarak, piyasaya sunuluyor. Kolonya tüketicilerimize bu konuya dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Sahte kolonyayı imalatçının bile ayırt etmesi zordur. Bu nedenle tanımadıkları markaları almamaları gerekiyor" ifadesini kullandı.