Koronayı yüzde 100 tespit edecekler.... Çubuk sorunu ortadan kalkıyor! Koronada devrim yolda

Koronayı yüzde 100 tespit edecekler.... Çubuk sorunu ortadan kalkıyor! Koronada devrim yolda
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de buluna havalimanında görevlendirilen köpeklerin, korona virüsü yüzde 100 tespit ettikleri kaydedildi.

Korona virüs testlerinde yaşanan zorluklar, bilim dünyasını farklı çözümler yaratmaya sürükledi. Köpekler üzerinde uzun süreden bu yana denenen çalışmaların sonuç verdiği ve köpeklerin, korona virüsü yüzde 100 tespit eder hale gelmesi için sona gelindiği öğrenildi.

Popular Science’de yer alan habere göre test, yolcunun cildine sürülen ve bir kap içerisine yerleştirilen mendilden yürütülüyor. Köpek, bu örneği ayrı bir kabinde kokluyor. Eğer köpek COVID-19 tespit ederse, fiziksel bir işaret veriyor.

Uzmanlar, daha önce Almanya ve Fransa’da gerçekleştirilen çalışmalarda, köpeklerin korona virüsü yüzde 95 oranına kadar doğru tespit ettiğini aktardı.

“ARAŞTIRMA BEKLENTİLERİMİZİ AŞTI

Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan veteriner, Anna Hielm-Björkman, “Bu araştırma beklentilerimizi aştı. Köpekler geçmişte kanser ile diğer hastalıkları tespit etmişlerdi. Fakat koronayı tespit etmenin köpekler için ne kadar kolay olduğunu görünce şaşırdık” dedi.  

Kaynak: Popular Science, Michelle Starr/ScienceAlert. Çeviren: Ozan Zaloğlu.