Korucular Konfederasyonu'ndan Erdoğan'a Zana tepkisi

Korucular Konfederasyonu'ndan Erdoğan'a Zana tepkisi
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Sayın Cumhurbaşkanımız hiç bir HDP'li ile görüşmemelidir. Bu tutum bölgede PKK dan zülüm işkence gören halkımız tarafından asla hoş karşılanmamaktadır." dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi;

"ABD Başkan yardımcısı Joe Biden ülkemizde devam eden ziyaretinde görüştüğü kişiler ve verdiği mesajlar ile ABD nin dost ve müttefikimiz olmadığını bir kez daha göstermiştir. Joe BİDEN ülkemizde bu ülkenin altını oyarken suçları sabit görülen ve tutuklanan gazetecilerin aileleriyle görüşmesi, onları kahraman gibi göstermesi, Terörle mücadelede on binlerce şehit ve gazi ailemiz varken Gazeteci Hrant Dink ve öldürülen Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi’nin eşiyle görüşmesi, geçen hafta bir bildiri yayınlayarak PKK ya destek veren sözde akademisyenlerin tutumunu ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesi, PKK nın Suriye kolu olan PYD Terör örgütünü meşru göstermeye çalışması Joe BİDEN ve ABD nin sinsice ülkemize düşmanlık yaptığının en bariz göstergeleridir.

PYD BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR ….
Joe BİDEN ’in PYD yi DEŞA’a karşı mücadele ettiği için terör örgütü olarak görmemesi tam bir rezalettir. Bu durum ABD nin Ortadoğu da sadece kendi çıkarlarını gözettiğinin en bariz ifadesidir. ABD nin PYD yi terör örgütü olarak görmemesi Türkiye ye yapılabilecek en büyük ihanettir.O zaman bizde kalkıp El kaide Terör örgütü değildir dersek, DEAŞ, PYD ile savaşıyor terör örgütü değildir dersek ABD nin tutumu ne olur? Bu tutum ve davranışlar yanlıştır. ABD Terörle ve Teröristle mücadeleye önem veriyorsa Türkiye’nin kırmızı çizgilerine ve hassasiyetlerine saygı göstermelidir. Bu söylemler Joe BİDEN’nın kişisel düşünceleri ise derhal Türk halkından özür dilemelidir. Yok, eğer ABD’nin resmi görüşü ise ABD bu söylemlere derhal açıklık getirmelidir.

BİZDE OLUNCA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, ABD DE OLUNCA TERÖRİST MUAMELESİ….
Geçen hafta devleti Kürt halkına karşı katliam yapmakla suçlayan ve Terör örgütü PKK ya destek veren Akademisyenlerin tutumunu ifade özgürlüğü olarak niteleyen Joe BİDEN’a şunu sormak istiyorum.11 Eylül saldırıları sonrası saldırıyı destekler nitelikte yazı kaleme alan yüzlerce gazeteci ABD de tutuklanıp çok ağır işkencelere maruz kaldı. ABD o zaman bu meseleyi kendi bir iç güvenlik meselesi görüp gazetecileri ülkeye ihanet ettiği gerekçesiyle tutuklamıştı. ABD de bunlar olunca ifade özgürlüğü olmuyor da bizde olunca neden ifade özgürlüğü deniliyor? Bu sözde akademisyenlerin tutumunu ifade özgürlüğü olarak nitelendiren sadece ABD değil, ülkemizde CHP, HDP başta olmak üzere birçok basın yayın organı ve marjinal guruplar ifade özgürlüğü olarak nitelendiriyor. ABD, HDP ve CHP nin aynı düşüncede olması şaşırtıcı değildir. Bu akademisyenlerin tutumu asla ifade özgürlüğü değil, vatana ihanetin, alçaklığın, namussuzluğun ve şerefsizliğin ifadesidir.
 
 JOE BİDEN KAHRAMAN ARIYORSA….
Joe BİDEN bu ülkeye ihanet eden paralel yapıya destek verdiği için cezaevinde olan gazeteci Can DÜNDAR’ın oğluyla görüşerek ‘’Senin Baban çok kahraman bir gazetecidir’’ demesini şiddetle kınıyorum. Yazdığı yazılarla kendi ülkesinin kuyusunu kazmaya çalışan bir gazeteci asla kahraman olamaz. Eğer Joe BİDEN Can DÜNDAR’a kahraman gazeteci derse bizde kalkar 11 Eylül saldırısı sonrası ABD de tutuklanan gazetecilere kahraman deriz. ABD için nasıl bu kabul edilemez ise bizim içinde bu söylemi asla kabul edilemez. Joe BİDEN eğer gerçekten kahraman arıyorsa Muş Malazgirt’te eşinin gözleri önünde şehit edilen Aslan KULAKSIZ Binbaşının ailesiyle görüşsün. Dağlıca da askerleriyle beraber PKK Terör örgütüne karşı sonuna kadar savaşıp şehit olan Yarbay İlker ÇELİKCAN’IN ailesi ile görüşsün. Bitlis’te kaçırılarak direğe asılmak suretiyle şehit edilen Köy Korucumuz Nihat ÇAPRAK’IN ailesi ve binlerce Şehit ailesi ile görüşsün. Joe BİDEN şehit aileleri ile görüşmeyerek tarafsızlığını ve ülkemize karşı dostane tutum içinde olmadığını bir kez daha göstermiştir.

JOE BİDEN SIRF HDP İLE GÖRÜŞMEK İÇİN DİĞER PARTİ VEKİLLERİYLE GÖRÜŞTÜ…
Joe BİDEN VE ABD ülkemizi sadece doğu güneydoğudan ibaret görüp politikalarını o yönde belirtmektedirler. Sadece HDP ile görüşmek tepkilere neden olur düşüncesiyle diğer partilerin milletvekilleriyle görüşmek zorunda kalmıştır. ABD bu tutumuyla ülkemizdeki iç meselelerimize karışıp ortamı germeye çalışmaktadır. ABD bu tutumu ile sadece kendi Ortadoğu politikalarını önemsediğini, diğer ülkelerde ne olursa olsun kaç kişi ölüyorsa ölsün umursamadığını göstermektedir. ABD’nin ülkemizdeki iç meselelerimiz ile ilgili davranış tutum ve yorumlardan kaçınması gerekmektedir. Ülke olarak ABD’nin bu tutumundan duyduğumuz rahatsızlığı yüksek sesle dile getirmeliyiz. ABD’nin silahlarının PKK ve PYD’nin kamplarından çıkmasına daha fazla sessiz kalmamamız lazımdır.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ LEYLA ZANA İLE GÖRÜŞMEMELİ...
Sayın Cumhurbaşkanımız ‘’Ben silahları asla tartışmıyorum Kürtlerin sigortasıdır. Bu sorun var olduğu müddetçe o silahlar Kürtlerin güvencesidir’’ diyen Leyla ZANA asla görüşmemelidir. HDP, PKK ile arasına mesafe koymadıkça PKK Terör örgütünü lanetlemedikçe, silahlarınızı bırakın demedikçe başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız olmak üzere devletin hiçbir kurumundan kimse HDP li vekillerle asla görüşmemelidir. Bu tutum bölgede PKK dan zülüm işkence gören halkımız tarafından asla hoş karşılanmamaktadır. Bu tutum tekrar PKK ya ve HDP ye cesaret verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Devletimizin bu konudaki muhatapları bellidir. Bu muhataplar bölgedeki STK lar, aşiret reisleri, kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelenleridir. HDP tutum ve davranışlarıyla asla bölge halkının temsilcisi olmadığını bir kez daha göstermiştir. Çözüm sürecinde yapılan yanlışlıklar tekrarlanırsa bölgede Terörle ve Teröristle mücadele eden askerimizin polisimizin ve korucumuzun morali bozulur, Terörle mücadele azmi kırılır. Halkımızın devlete olan güveni tamamen sarsılır.

DEVLETİMİZİN LEHİNE OLAN HER ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ…
Devletimizin Terörle ve Teröristle olan kararlı mücadelesi başta olmak üzere, Sivil ve demokratik bir Anayasanın yapılması başta olmak üzere Devletimizin, milletimizin menfaatine olacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekliyoruz. Ülkemizi kaosa sürükleyecek, ülkemizin aleyhine olacak her türlü çalışmanın karşısında olacağız. Kamuoyuna saygılarımla.
 
 
Ziya SÖZEN
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı