Kozmik Oda ve Ukrayna direnişi

Kozmik Oda ve Ukrayna direnişi

Hiçbir bağımsız ülkeyi işgale uğramasın. Hiçbir millet vatanının işgali ile karşılaşmasın. Hiçbir millet işgal güçlerine karşı direnmek ve savaşmak zorunda kalmasın.

İşte bugün Rusya''nın bağımsız devlet Ukrayna''nın işgalinde bu gerçek maalesef çok acı şekilde yaşanıyor.

Televizyonlardaki bir görüntü çok canımı sıktı.

Ukrayna askerleri sivil halka silah dağıtıyorlar ki vatanlarını işgale gelen Rus haydutlara karşı vatanlarını savunsunlar.

Genç olsam gider Ukrayna''ya, silahlanır Ukraynalıların özgürlüğü için savaşırdım Ruslarla.

Ancak aklıma çok daha vahimi geldi.

Hatırlatayım;

19 Aralık 2009''da Bülent Arınç''ın Ankara''daki evinin yakınlarında iki kişi, Bülent Arınç''a suikast yapılacağına dair bir telefon ihbarı alındığı iddiası ile TEM polisleri tarafından gözaltına alındı.

Ankara''daki Özel Harp Dairesi''ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı''nda görevli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve Binbaşı İbrahim Göze daha sonra serbest bırakıldı.

Ancak devletin gizli kasası olan "Kozmik Oda" FETÖ''cü savcı ve hâkimlerin kararları ile basıldı.

Seferberlik Tetkik Kurulu''nda bulunan 11 ve 16 numaralı kozmik odalarda "devlet sırrı" olduğu gerekçesiyle FETÖ''cü hâkim Kadir Kayan''a sadece, "İnceleme" yaptırıldı...

Soruşturmanın başında dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da dahil olmak üzere üst düzey askerler, devlet sırlarının gizliliğini ihlal edebileceği gerekçesi ile bu odaların aranmasına karşı çıksa da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbuğ''dan odaların aratılması talimatını verdi.

FETÖ''cü Kayan gördüğü incelediği tüm belgelerden günlerce notlar aldı.

Aramalar sonrası hard diskler, Başbuğ''un emri ile kozmik odalardaki tüm gizli bilgiler, Genelkurmay Başkanlığı''ndaki özel bir kasaya konuldu.

Ancak;

FETÖ''cü savcı Mustafa Bilgili 2013 yılında yeniden mahkemeye başvurarak "hard diskleri çözümlemek istiyorum" diyor ve bu kararı alarak Genelkurmaya gidiyor.

Sonraki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel''in de onayıyla Mart 2013''te hard diskleri alıp elini kolunu sallayarak çıkıp gidiyor.

Eylül 2013''te ise mahkemeden yeniden "kozmik odada arama" talep ediyor. Mahkeme izin veriyor ve 2009''da giremediği kozmik odalara bu kez aynı yasalara aykırı olmasına rağmen girerek tüm belgeleri alıyor ve elini kolunu sallayarak çıkıp gidiyor.

Aradan yıllar geçince bugün TESUD Başkanı olan emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, 3 Mayıs 2020''de Halk TV''ye yaptığı açıklamada şunları söyledi;

- "Kozmik odaların açılıp aranması sonrası devletin yabancı istihbarat servislerine ve terör örgütlerine yerleştirdiği görevliler ifşa edildi.

İfşa olmaları sonucu 848 Türk devlet görevlisi şehit edildi…"

"Seferberlik Tetkik Kurulu" nedir? "Kozmik Oda" nedir?

Seferberlik; Başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarması ve emniyeti olmak üzere milletin tüm güç ve kaynaklarının herhangi işgale karşı topyekûn savaşmasıdır.

Sivil direnişe gelince cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana oluşturulan ve devletin bekası için son derece önemli ve kritik olan sivil direniş yapısı işte FETÖ''cülerin elindedir.

Amerika''nın elindedir.

- Yıllarca titiz bir şekilde hazırlanan sivil direniş planlarının düşman eline geçmesinin sorumluları mutlaka bağımsız ve tarafsız yargıya hesap vermelidir.

Bugün Ukrayna''nın işgalinde gördük, ülkede bir seferberlik planı yok ki askerler sokaklarda millete silah dağıtıyor.

Bugün acaba Türk Silahlı Kuvvetleri Kozmik Oda planlarını ve seferberlik yapılanmasını yeniden tesis ediyor mu?

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler.

Türkiye''nin parçalanmasını isteyen düşmanlar bu kadar çok iken Kozmik Oda''nın yapılanmasının ne kadar gerekli olduğunu görmemek kör olmak demektir.

Kozmik Oda bilgilerinin FETÖ''cülere teslim edilmesi vatana ihanet değil midir?

Yazarın Diğer Yazıları