KPSS 2019 sınavı ne zaman? KPSS başvuruları ne zaman?

KPSS 2019 sınavı ne  zaman? KPSS başvuruları ne zaman?
ÖSYM on binlerce memur adayının beklediği KPSS 2019 sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. Peki KPSS 2019 sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular hangi tarihte? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu personeli olmak için KPSS’ye hazırlanan adayların gözleri ÖSYM’den gelecek açıklamadaydı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) KPSS 2019 sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı. İşte detaylar...

KPSS 2019 NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimine göre;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı, 21 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

KPSS 2019 BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

KPSS 2019 lisans sınav başvuruları, 3 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 15 Mayıs 2019'da sona eriyor. KPSS 2019 sınav sonuçları ise 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak.

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.