ÖSYM Başkanı gitt. Sınav neden iptal edilmedi. Sınavda hakları yenilen milyonlarca insana ne olacak? Mehmet Faraç'tan flaş paylaşım

ÖSYM Başkanı gitt. Sınav neden iptal edilmedi. Sınavda hakları yenilen milyonlarca insana ne olacak? Mehmet Faraç'tan flaş paylaşım
Yeniçağ gazetesi yazarı Mehmet Faraç, KPSS iddialarının ardından görevden alınan ÖSYM başkanı Halis Aygün'e ilişkin bir açıklamada bulundu. Faraç, "Sınav iptal edilmediyse ÖSYM başkanının suçu ne?" dedi.

KPSS sorularının çalındığı iddiası tartışmaları devam ediyor.

KPSS soruları çalındığı iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle dün gece görevden alındı. Aygün''ün yerine henüz herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Ayrıca 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı''ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce Yediiklim Yayınevi''nin deneme sınavında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Erdoğan, KPSS''deki bazı soruların çalındığına ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Erdoğan''ın açıklamasında "Devlet Denetleme Kurulu’muzun 2022 KPSS’yle ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." denildi.

Bu iddialar sonrası ÖSYM''den de bir açıklama gelmişti.

ÖSYM''nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." dedi.

Yaşanan bu gelişme sonrasında Erdoğan dikkat çeken bir adım attı ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün''ü görevden aldı.

Faraç, ÖSYM başkanının görevden alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

ÖSYM başkanı görevden alındıysa KPSS sınavında bir sorun olduğunu vurgulayan Faraç, "Sorun olduğuna göre sınav neden iptal edilmedi? Sınav iptal edilmediyse ÖSYM başkanının suçu ne?" ifadelerini kullandı.

"ÖSYM BAŞKANININ SUÇU NE?"

Faraç''ın paylaşımı şöyle:

"ÖSYM başkanı görevden alındıysa KPSS sınavında bir sorun var.
Sorun olduğuna göre sınav neden iptal edilmedi?
Sınav iptal edilmediyse ÖSYM başkanının suçu ne?
Yani çok bilinmeyenli denklem.
ÖSYM bir dahaki sınavda şöyle bir soru sorsun; "Devlet ne hale geldi, kim bu hale getirdi?"

İlgili Haberler