KPSS maratonu başladı

KPSS maratonu başladı
Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu (2020-KPSS Ortaöğretim), korona virüs tedbirlerine uyularak başladı.

Maltepe'de Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu (2020-KPSS Ortaöğretim), korona virüs tedbirlerine uyularak başladı.

Adaylar saat 10.15’de başlayacak sınava girmek için erken saatlerde okulların yolunu tuttu. Maltepe’de Güzin Dinçkök Ortaokulu’nda sınava girecek adaylar, maske ve mesafe kurallarına uygun bir şekilde okula alındı. Bazı adaylar kapıların kapanacağı saate dakikalar kala sınava yetişti. Saat 10.00’u gösterdiğinde okul görevlileri kapıları kapattı.

ANKARA'DA KPSS HEYECANI

Ankara'da, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim oturumu yapıldı. Sınav, korona virüs salgınına karşı alınan önlemlerle gerçekleştirildi.

KPSS ortaöğretim oturumu, Ankara'da da yapıldı. Saat 10.15'te başlayan sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin önüne gelen adaylar, korona virüs tedbirleri kapsamında maske takıp, belirlenen noktalarda ellerini dezenfekte ettikten sonra içeri alındı. Burada adaylara ikinci maske verildi. Adayların aileleri ise salgın nedeniyle okul bahçelerine alınmadı. Sınav binasına girişler, saat 10.00 itibarıyla sona erdi. Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara 'genel yetenek' ve 'genel kültür' testlerinden toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

KPSS ADAYLARININ YARDIMINA POLİS EKİPLERİ YETİŞTİ

Tokat'ta Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öncesi, kimliklerini evde unutan ve kaybeden adayların yardımına polis ekipleri yetişti. İl Nüfus Müdürlüğü'nde işlem yaptıran 7 aday, sınava girecekleri okullara polis araçlarıyla yetiştirilirken, 1 aday ise sınava 2 dakika geç kaldığı için alınmadı.

Kentte ortaöğretim düzeyi KPSS'ye girmek için sınav salonlarına gelen adaylar, güvenlik kontrolünden geçirilerek içeri alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerindeki etiketler alındı, adayların üzerindeki metal toka, yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı.

1 ADAY SINAVA GİREMEDİ

Kimliklerini evde unutan adayların yardımına ise polis ekipleri yetişti. Kimliklerini kaybeden ya da üzerinde fotoğraf olmayan 8 aday, İl Nüfus Müdürlüğü'nde geçici kimlik çıkardıktan sonra polis ekiplerinden yardım istedi. 7 kişi, polis araçlarının yardımıyla sınavlara girecekleri okullara yetiştirildi. İl Nüfus Müdürlüğü'nde geçici kimlik çıkaran bir aday ise sınava 2 dakika geç kaldığı için içeriye alınmadı. Adaylar sınavda ter dökerken, yakınları da dışarıda başarıları için dua etti.

KAYSERİ'DE KPSS HEYECANI

Kayseri'de, Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim oturumu (2020-KPSS Ortaöğretim), korona virüs tedbirlerine uyularak başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca gerçekleştirilen 2020-KPSS ortaöğretim oturumu, Kayseri'de de başladı. Adaylar, saat 10.00'da sona eren sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla trafik olmayınca sınav merkezlerine kısa sürede ulaştı. Okul önüne konulan stantta ellerini dezenfekte eden adaylar, dağıtılan maske ile sınav salonuna alındı. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' testleri uygulanıyor. Adaylara 130 dakika süre verildi.

(Kaynak: DHA)