KPSS skandalında yeni gelişme. ÖSYM iddialar asılsız demişti, yayınevi soruların aynı olduğunu kabul etti

KPSS skandalında yeni gelişme. ÖSYM iddialar asılsız demişti, yayınevi soruların aynı olduğunu kabul etti
KPSS’de ÖSYM ile bazı soruları denk gelen Yediiklim Yayınevi’nden açıklama geldi. Yayınevi ÖSYM‘nin aksine bazı soruların aynı olduğunu söyledi.

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bazı soruların Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında sorulduğu iddia edilmişti.

Sınava giren öğrenciler 2022 KPSS’nin iptal edilmesini isterken ÖSYM yaptığı açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulundu.

KPSS’de yaşanan kopya soru skandalının ardından ÖSYM Yaptığı açıklamada sınavın güvenli bir şekilde yapıldığı ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok” dedi.

YEDİİKLİM YAYINEVİ TELE1’E KONUŞTU

Konu ile ilgili TELE1’den Barış Önal''ın ulaştığı Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu.Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

İŞTE KRİZ YARATAN O SORULAR

İlgili Haberler