KPSS'nin mucidi sınavın amacını böyle açıklamıştı. Skandalın ardından o sözler yeniden gündeme geldi

KPSS'nin mucidi sınavın amacını böyle açıklamıştı. Skandalın ardından o sözler yeniden gündeme geldi
KPSS'de yaşanan skandalın ardından sınavın mucidi Hikmet Sami Türk’ün "Asıl amacımız torpili ortadan kaldırmaktı." sözleri yeniden gündeme geldi.

31 Temmuz''daki KPSS oturumlarında yer alan bazı soruların Yediiklim Yayınevi tarafından daha önceden yayımlandığı iddialarının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararıyla görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK), sınavla ilgili inceleme başlatmıştı.

Dün akşam saatlerinde ise KPSS sınavıyla ilgili iddialara adı karışan Yediiklim Yayınevi''ne baskın düzenlenmişti.

Dün görevden alınan Halis Aygün''ün yerine atanan yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy 31 Temmuz''daki sınavın iptal edildiğini duyurduErsoy "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz." ifadelerini kullanan Ersoy "Yeni KPSS takvimi 17 Eylül''de başlayacaktır" dedi. Ersoy, "Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir." açıklamasını yaptı.

YAŞANAN SKANDALIN ARDINDAN KPSS’NİN MUCİDİ HİKMET SAMİ TÜRK’ÜN AÇIKLAMALARI TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Aralık 2021’de Independent Türkçe''de yayınlanan Cihat Arpacık''ın haberine göre; o dönem Devlet Personel Başkanlığı''ndan sorumlu olan Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Sınavın amacı devlet memurluğuna gerekli formasyona sahip olan kimseyi almaktır. En iyisini almak, en liyakatlisini" dedi.

Torpilin" öteden beri var olduğunu belirten Türk, sınavla ilgili "Etkili biri siz işe giresiniz diye devreye giriyor, haliyle o sizin torpiliniz oluyor. İşte onu ortadan kaldırmaya niyetliydik" diye konuştu.

Mülakatın KPSS''de başarılı olanların bir de heyet önüne çıkması olduğunu aktaran Türk, "Bu sohbet şeklinde de olabilir, görevle alakalı soru sorma yöntemi de kullanılabilir. Asıl amaç adayın kendisini sözlü olarak nasıl ifade ettiğini anlamaktır. Ancak son dönemde bunun kötüye kullanıldığı anlaşılıyor. Adalet Bakanlığı yaptığım dönemde mülakat komisyonlarına kesinlikle tavsiyeleri ciddiye almayın talimatı vermiştim" ifadelerini kullandı.

"Maalesef partizan uygulamalar var. İktidar partisine yakın kimselerin etkisiyle o kişilerin göreve getirilmesi yanlıştır" diyen Türk, şunları söyledi:

"Devlet idaresi tarafsız olmalı. Hangi parti iktidarda olursa olsun, devlet yönetimi, bütün vatandaşlara, bütün bir yurda ayrım gözetmeksizin hizmet etmekle görevlidir. Aksi taktirde kamu hizmetleri aksar, bekleneni veremez."

İlgili Haberler