KPSS sorularını çaldığı iddia edilen Yediiklim Yayınevi’nin sahiplerinin AKP'lilerle fotoğrafı çıkmıştı: Hisselerimi 2008'de devrettim

KPSS sorularını çaldığı iddia edilen Yediiklim Yayınevi’nin sahiplerinin AKP'lilerle fotoğrafı çıkmıştı: Hisselerimi 2008'de devrettim
KPSS skandalının patlamasının ardından AKP ve MHP ile fotoğrafları gündeme gelen Selim Işık'ın yayın evi hisselerini 2008 yılında sattığı ortaya çıktı. Selim Işık konuya ilişkin yaptığı açıklama ile yayın evi ile hiçbir ilişkisi olmadığını ve işi gereği birçok parti yöneticisi ile fotoğrafı olduğunu dile getirdi.

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarıyla aynı olduğunun ortaya çıkması gündemi sarstı.

Skandalın patlak vermesinin ardından AKP ve MHP''lilerle fotoğrafları ortaya çıkan ve yayın evinin ortağı olduğu ileri sürülen Selim Işık''ın ise hisselerini 2008 yılında devrettiği ve yayın evi ile hiçbir alakasının olmadığı öğrenildi.

ÖSYM, konuyla ilgili, “asılsız” açıklaması yaparken, Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ dedi. Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu.Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”

ERDOĞAN''DAN İNCELEME TALİMATI

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ardından gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ÖSYM Başkanı Aygün görevden alındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Resmi Gazete''de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı.

SELİM IŞIK''TAN AÇIKLAMA

Yayınevinin kurucularından Selim Işık, bugün bir açıklama yayımlayarak hisselerini devrettiğinden beri Yediiklim Yayınevi’nin ortağı ya da personeli olmadığını belirterek bazı sosyal medya hesaplarının kendisine “itibar suikastı” düzenlediğini savundu. Işık’ın açıklaması şöyle:

 

İlgili Haberler