KPSS'de bir skandal daha: Öğrencilerin pozitif olduğunu sınav sabahı öğrendiler

KPSS'de bir skandal daha: Öğrencilerin pozitif olduğunu sınav sabahı öğrendiler
Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, KPSS’de görevli bazı öğretmenlerin, korona virüs hastası öğrencilere gözetmenlik yapacağını sınav sabahı öğrendiğini iddia etti.

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, önceki hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sınavında yaşananlarla ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı. Yiğit’in iddiasına göre, Konya merkez İmam Hatip Lisesinde gözetmenlik yapan öğretmenler ve görevli olan polisler, korona virüs hastası öğrencilerin olduğu okulda görevlendirildiklerini sınav sabahı öğrendi.

Öğretmenlerin konuyu müdüriyete sorduğunu da belirten Yiğit, öğretmenlerin “Biz de gece söz konusu durumdan mail ile haberdar olduk” cevabını aldığını söyledi.

Yiğit, mevcut durum nedeniyle bazı öğretmenlerin gözetmenlik yapmayı reddettiğini belirterek, bu öğretmenlerin bir daha sınavlarda görevlendirilmemek üzere ÖSYM tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Yiğit, okulda görevli polislerin de pozitif öğrencileri aramak zorunda kaldığını vurguladı. Eğitim- İş Başkanı Yiğit, öğretmenlerin hiçbir kişi veye kurum tarafından tehdit edilemeyeceğini dile getirdi. 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler