Kraliçe Elizabeth koronavirüse kafa tuttu

Kraliçe Elizabeth koronavirüse kafa tuttu
Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi İngiltere'nin birinci gündem maddesi de koronavirüs. Öte yandan karantina tedbirleri nedeniyle Buckingham Sarayı’nı terk ettiği iddia edilen Kraliçe Elizabeth'in saraya döneceği açıklandı.

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükselirken Kraliçe II. Elizabeth de virüs korkusu nedeniyle Buckingham Sarayı’ndan kaçtığı iddia edilmişti.

Daily Mail'de yer alan haberde, 93 yaşındaki Kraliçe'nin her zaman olduğu gibi hafta sonunu Windsor'da geçirip ardından Londra'da toplantılarına ve programına döneceği yazıldı.

Saraydan bir kaynak, Kraliçe'nin corona virüsü korkusu nedeniyle Buckingham Sarayı'nı terk ettiği iddiasını reddetti. Kaynak, "Kraliçe'nin her zamanki gibi yarın Buckingham Sarayı'na gelmesini bekliyorum" dedi.

Pazar günü itibariyle İngiltere'nin ölüm sayısı 35'e, toplam dava sayısı 1.300'ün üzerine çıktı. Ülkedeki sağlık görevlilerinin gelecek haftalarda yaşlıları zorunlu bir karantinaya almayı düşündükleri bildiriliyor.