Kredi kartı kullananlar dikkat. 20 gün sonra hesabınızdan silinecek

Kredi kartı kullananlar dikkat. 20 gün sonra hesabınızdan silinecek
Kredi kartı kullanan kullanıcılar için tüketici derneklerinden kritik bir uyarı geldi. Sadakat kartlarında biriken para puanları kullanmak isteyen tüketiciler için son tarih 31 Aralık olacağı vurgulandı. Dernekler, ihtiyaç kapsamında puanların kullanılmasını öneriyor.

Milliyet'ten Aylin Rana Aydın'ın haberine göre, kredi kartı kullanan kullanıcılarının giyim, market, havayolu, akaryakıt gibi birçok firmadan yapılan alışveriş sonrasında verilen puanların yıl sonu itibarıyla silineceği açıklandı.

UÇAK FİRMALARI SÜREYİ UZATACAK

Yeni tip korona virüs salgınında seyahat yasakları olduğu gerekçesiyle hava yolları şirketleri mil geçerlilik tarihlerini uzatacak.

KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketicilerin şirketlerin ve bankaların verdiği kartlarda biriken puanların, uçuş millerinin kullanım süresini kontrol etmesi gerektiğini belirtti.

"ŞİRKETLER VE BANKALAR BİLGİLENDİRMEDE BULUNMALI"

Birçoğunda puanların belirli bir kullanım süresi olduğuna değinen Koçal, “Şirketler ve bankalar kartlarda biriken puan ve millerin kullanım süresi varsa eğer bu süre bitmeden kullanılabilecek miktar ve yerler ile ilgili müşterilerini kalıcı veri ortamında iki ay önceden bilgilendirmeli. Böylece tüketiciler para puanlarını zamana yayarak ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilir” ifadelerini kullandı.

"TÜKETİCİLER MAĞDUR OLUYOR"

Sadakat kartlarındaki puanların kullanımı ile ilgili şirketler ve bankaların birbirinden farklı uygulamalarının olduğunu söyleyen Koçal, “Bu uygulamalarda çoğu zaman tüketici mağdur oluyor. Bu nedenle konuyla ilgili yasal bir düzenleme yapılarak, tüketici korunmalı. Tüketiciler mağdur olmamaları için kazanılmış haklarını kullanmaları gerekir, onun için ellerinde bulunan kartlarda biriken puanları kontrol ederek, bir sonraki yıla devir olup olmadığını öğrenerek hareket etmeliler.” diye konuştu.

HAVADA SON GÜN 30 HAZİRAN 2021

Bu yıl salgın nedeniyle bir süre seyahat kısıtlaması getirildi. Bu kapsamda Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları 31 Aralık 2020’de geçerliliğini yitirecek olan puanların son kullanma tarihini 30 Haziran 2021’e erteledi.

SON GÜN UYARISI GELDİ

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise tüketicilere yılın son gününü beklemeden ihtiyaçları kapsamında puanları kullanabileceğini dile getirdi.