Kremlin'den Türkiye'ye cevap geldi!

Kremlin'den Türkiye'ye cevap geldi!
Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bağımsızlık Günü nedeniyle Rusya lideri Putin'e gönderdiği mektuba yanıt verdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Türkiye ile tekrar iyi ilişkiler kurmak isteriz. Ama önce Ankara’nın belirli adımları atması gerekir” dedi.

Peskov, Erdoğan’ın hamlesi için “Bu bir protokol mesajı. Geleneksel olarak ulusal günlerde bu mesajlar karşılıklı olarak gönderilir. Uluslararası ilişkilerde olağan uygulamadır” dedi.

“Türkiye’nin resmi olarak özür dilemesi ve tazminat ödemesinden mi bahsediyorsunuz” sorusuna ise Peskov, şu yanıtı verdi: “Evet, tabii ki.”

Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerin eski üst düzey seviyesine gelmesini istediğini belirten Peskov sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkan Putin, Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmekten yana olduğunu birden fazla kez dile getirdi. Üstelik, Türkiye ile ticaret, ekonomi gibi tüm alanlarda gerçek bir ortaklığın hasıl olduğu dönemden çok memnunduk. Türk tarafının agresif hareketi nedeniyle böylesine zengin bir ilişki deneyiminin bozulmasından ötürü çok üzgünüz.”

TÜRKİYE’DEN ÇİFTE MEKTUP

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım ise Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’e mektup göndermişti.

Erdoğan'ın tebrik mesajında şu ifadeler yer aldı: “Tüm Türk halkının adına tüm Rus vatandaşlarının Rusya Günü'nü kutluyorum ve yakın zamanda Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum.”