Kripto piyasasındaki sert düşüşün asıl nedeni belli oldu. Asıl neden Elon Musk değilmiş

Kripto piyasasındaki sert düşüşün asıl nedeni belli oldu. Asıl neden Elon Musk değilmiş
Kripto para piyasasında Elon Musk ile başlayan sert düşüş devam ediyor. LMAX Group stratejisti Joel Kruger piyasadaki asıl düşüşün Musk değil, kripto para birimlerinde yaşanan aşırı genişleme ve ABD enflasyon endişeleri olduğunu açıkladı. Diğer taraftan piyasa adeta alt üst olurken Çin’in 3 büyük kurumu Çin Merkez Bankası’na sanal para kullanmamalarını tavsiye ederken AB Parlamento üyesi Sven Giegold ise Bitcoin madenciliğine sınırlama getirilmesini istedi. Piyasanın an itibariyle değer kaybı ise ortalama y

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Dogecoin ile ilgili attığı tweetlerle Doge’nin kripto para piyasasındaki değerini belirlerken katıldığı Saturday Night Live programından sonra her şey tersine döndü.

Doge yatırımcıları Musk’ın programda gerçekleştirdiği konuşmayı güvenilir bulmazken program sonrası Doge yüzde 25’lere yakın değer kaybetti. Gelişme sonrası Musk bu sefer de daha önce açıkladığı Bitcoin ile Tesla satın alınabileceğine yönelik kararı askıya aldığını duyurdu.

KAYIPLAR YÜZDE 17 SEVİYELERİNDE
Musk’ın bu açıklaması sonrası ise kripto para piyasası adeta alt üst oldu. Tüm kripto para birimlerinde ciddi düşüşler yaşanırken an itibariyle Bitcoin yüzde 10 değer kaybıyla 40 bin dolar, Ethereum yüzde 14 kayıpla 2,980 dolar, Binance Coin yüzde 17 değer kaybıyla 435 dolardan, Doge ise yüzde 14 değer kaybıyla 0,42 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

LMAX Group stratejisti Joel Kruger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kripto para piyasasındaki düşüşün asıl nedeninin Elon Musk olmadığını açıkladı.

“ASIL TEKNİK AÇIDAN AŞIRI GENİŞLEME”
Kruger paylaşımında, “Kripto’daki hareketler açısından Tesla ve Elon Musk çevresinde çok fazla gürültü var. Geri çekilmenin esas nedeni bu değil. Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin muazzam düşüşünün arkasındaki gerçek neden, son zamanlarda kripto para birimlerinin yaşadığı büyük rallilerin ardından yaşadıkları teknik açıdan aşırı genişleme. Diğer nedenler ise, ABD enflasyonuyla ilgili artan endişeler ve meydana gelebilecek olası bir gerilim” ifadelerini kullandı.

ÇİN’DE 3 BÜYÜK KURUM UYARI YAYINLADI
Diğer taraftan Çin Ulusal İnternet Finansmanı Birliği (NIFA), Çin Bankacılık Birliği (CBA) ve Çin Ödeme ve Uzlaştırma Derneği, Çin Merkez Bankası’na sanal para kullanmamalarını tavsiye etti.

AB’DE SINIRLAMA GETİRİLMESİ İSTENDİ
AB Parlamentosu üyesi olan Alman siyasetçi Sven Giegold, Funke Mediengruppe ile gerçekleştirdiği röportajda, Bitcoin (BTC) madenciliği için kullanılan enerji miktarına sınırlama getirilmesini istedi.

İlgili Haberler