Kripto Tosuncuk Özer’in ağabeyi konuştu: Bizi de vurup gitti anlayamadım

Kripto Tosuncuk Özer’in ağabeyi konuştu: Bizi de vurup gitti anlayamadım
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddiaları sonrası Özer’in abisi Güven Özer bir açıklama yaptı. Özer, “Kardeşim bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir” dedi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçması sonrası şirket hesaplarına el konuldu. Mağdur olan 391 bin kişiden bazıları ise basın kuruluşlarına açıklamalarda bulundu.

Açıklama yapanlardan biri de Özer’in abisi oldu.

“AKILLI VE DÜRÜST BİR ÇOCUKTU”
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer yaptığı açıklamada “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım” dedi.

GEÇMİŞİNİ SİLİP GİTTİ
Resmi kayıtlara göre Faruk Fatih Özer 1993 İstanbul doğumlu, yani 28 yaşında. Özer, kaçmadan önce kendisiyle ilgili internet ortamındaki tüm bilgilerini de sildi. Kendisini tanıyanlara göre, Amerika’da eğitim aldı. 2007 yılında çalışma hayatına başlayan Özer’in şirketi Thodex, başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Özer, son olarak 2020 yılında Gamebridge mobil oyun platformunu kurmuştu.

APARTMAN DAİRESİNDEN 31 KATLI KULEYE
Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, Faruk Fatih Özer Koineks Teknoloji AŞ isimli şirketi 14 Eylül 2017’de kurdu. 400 bin TL sermayeli şirketin tek hissedarı Özer. Şirketin ilk adresi Şişli Bomonti’deki bir rezidans oldu. Şubat 2019’a gelindiğinde ise Özer, şirketin merkezini Kadıköy Merdivenköy Mahalle’sindeki bir apartman dairesine taşıdı. Bu taşınma işleminden 2 hafta sonra da şirketin merkezi bu kez Göztepe’de bulunan 31 katlı bir kuleye taşındı.

İlgili Haberler