Erdoğan ve Putin'in yarın ne konuşacağı belli oldu. Kritik görüşme öncesi Kremlinden açıklama geldi

Erdoğan ve Putin'in yarın ne konuşacağı belli oldu. Kritik görüşme öncesi Kremlinden açıklama geldi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yarın Soçi’de gerçekleşecek olan Erdoğan ve Putin görüşmesinde ne konuşulacağını açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in yarın Soçi''deki görüşmede ticari-ekonomik bağları daha fazla geliştirme perspektifleri ve enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı da dahil ikili işbirliğini istişare edeceğini söyledi.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "19 Temmuz''da Tahran''da yapılan ikili görülen varılan mutabakata istinaden ticari-ekonomik bağları daha fazla geliştirme perspektifleri ve enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı da dahil çok vektörlü Rus-Türk işbirliğinin detaylı bir şekilde istişare edilmesi planlanıyor" dedi.

Uluslararası gündemdeki güncel konularla ilgili görüş alışverişi yapılmasının planlandığını da kaydeden Peskov, gündemin oldukça yoğun olduğunu vurguladı.

Kremlin Sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada ise, "Görüşmeler, ikili işbirliği konularına, ekonomiye ve Suriye ve Ukrayna krizleri gibi bölgesel sorunların ele alınmasına atfedilecek. Ukrayna limanlarından tahılın çıkarılmasıyla ilgili mekanizmanın işleyiş verimliliği konusunda saat ayarı yapmak için de iyi bir fırsat olacak" demişti.

İlgili Haberler