'Kriz daha yansımadı büyük yıkım olabilir'

'Kriz daha yansımadı büyük yıkım olabilir'
Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, çarşıda çok sayıda dükkanın kapandığını ya da el değiştirdiğini söylerken, "Ekonomideki kriz tam anlamıyla piyasaya yansımadı. Büyük yıkım olabilir" ifadelerini kullandı.

Kapılıçarşı'da çok sayıda dükkanın el değiştirdiğini ya da kapatıldığını söyleyen Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, "Esnafı korumak gerek. Dükkan sahipleri kira konusunda fedakarlık yapmalıdır. Çukur ciddi şekilde derinleşiyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki krizin tam anlamıyla piyasaya yansımadığını söyleyen Fırat, "Bunu her geçen gün daha fazla hissedeceğiz. Büyük yıkım olabilir, hazırlıklı olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü'den Yüksel Şengül'ün haberine göre, Fırat'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Eskiden yaz mevsiminde her gün 300 küsur bin kişi gelirdi çarşıya, geçtiğimiz yaz bu rakam yüzde 50 azaldı. 

Kapalıçarşı'da kirasını dövizle ödeyen esnafın zararı büyük. Kiraların Türk Lirası'na dönme mecburiyeti getirildi. Ekim ayı içinde bu konunun kesin olarak uygulamaya geçeceği söyleniyor. Ancak hangi kura göre ayarlanacağı hâlâ netleşmedi. Sıkıntı büyük. Kapanan ve el değiştiren iş yerlerinin sayısı artıyor.

Esnafı korumak gerek. Dükkan sahipleri kira konusunda fedakarlık yapmalıdır. Çukur ciddi şekilde derinleşiyor. Ekonomideki kriz tam anlamıyla piyasaya yansımadı. Bunu her geçen gün daha fazla hissedeceğiz. Büyük yıkım olabilir, hazırlıklı olmalıyız."

İlgili Haberler