Kubbealtı'ndan 50. yıl anısına seçme eserler

Kubbealtı'ndan 50. yıl  anısına seçme eserler
Milli kültürümüzün köşe taşları sayılan yazar, şair ve mütefekkiri çatısı altında toplayarak 50 yıldır önemli bir hizmeti yerine getiren Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, geçmişten geleceğe köprü olma görevini sürdürüyor.

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, kuruluşunun 50. yılını kültür hayatımızda müstesna  yere sahip eserlerin özel baskılarını okurlarla buluşturarak yapıyor. Özel baskılar herbiri numaralandırılıp 1000'er adet basıldı. Bu dizinin ilk üç kitabı arasında Sâmiha Ayverdi'nin özellikle eski İstanbul'un kültür hayatını araştıranlar için kaynak niteliğini taşıyıp bu konuda "klasik" haline gelmiş eserlerinin yer alması Kubbealtı'nın 50. yıl kutlamasına ayrı bir anlam katıyor. Mütefekkir Sâmiha Ayverdi'nin bu özel dizide yer alan kitaplarının isim, ilk ve son baskı tarihleri şöyle:

İstanbul Geceleri; 1. Baskı 1952, 12. Baskı 2020 (Notlayıp yayına hazırlayan: Sâmiha Uluant)

İbrahim Efendi Konağı; 1. Baskı 1964 21. Baskı 2020 (Notlayıp yayına hazırlayan: Beşir Ayvazoğlu)

Boğaziçi'nde Tarih; 1. Baskı 1966, 11. Baskı 2020 (Notlayıp yayına hazırlayan: Abdullah Uçman)

50. Yıl özel baskı dizisinin bir diğer kitabı ise Ahmet Yüksel Özemre'nin ilk kez 1996'da yayınlanan "Üsküdar'da Bir Attâr Dükkânı" adlı eserinin 28. baskısı.

kubbealt.jpg

Bu arada  Sâmiha Ayverdi Külliyatı içinde yer alan Mektuplar'ın da 10. kitabı çıktı. Kitapta Ayverdi'nin ilim, fikir ve sanat adamlarıyla mektuplaşmaları bulunuyor.