Küçükçekmece'de şiddetli yağış duvar çökertti

Küçükçekmece'de şiddetli yağış duvar çökertti
İstanbul Küçükçekmece’de 3 katlı binanın bahçe katındaki istinat duvarı çöktü. 36 yıllık binanın istinat duvarının çökmesine yoğun yağışın neden olduğu düşünülüyor. Çökme riski nedeniyle bina tahliye edilirken apartman sakinlerinin dairelerinden değerli eşyalarını almasına izin verildi.

DHA’nın haberine göre, olay dün akşam saat 19.00 sıralarında Küçükçekmece Leylak Sokak'ta meydana geldi. Burada bulunan 3 katlı ve 36 yıllık olduğu öğrenilen binanın, yoğun yağışın da etkisiyle bahçesindeki istinat duvarı çöktü.
Çökmenin ardından polis ve itfaiye olay yerine sevk edildi.
Olayda can kaybı ve yaralanan olmadı. Zabıta ekipleri dünden itibaren binada güvenlik önlemi alırken, çökme riskinin devam etmesi sonucu apartman tahliye edildi.
Gün içinde apartman sakinlerine dairelerinden eşya almalarına izin verildi. Küçükçekmece Belediyesi'ne İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de binada incelemede bulunacağı öğrenildi.

“KENDİMİZİ ZOR DIŞARI ATTIK”

Apartman sakinlerinden Hanife Yumuşak, korkudan sesinin kısıldığını belirtti. Yumuşak, "Akşam saatleriydi. Önce bir çatırtı geldi. Camdan baktığımızda toprak kayıyordu. Bizim binamızda yokuş aşağı olduğu için yağmurun da etkisiyle istinat duvarı çöktü. 10 dakika sonra büyük bir çatırtı daha koptu. Arka tarafa doğru kaydık. Kendimizi zor dışarı attık. Komşular hepimiz birbirimize haber verdik. Binayı hemen boşalttık. Korkudan sesim kısıldı. Çok korktum. Aslında kentsel dönüşüme girecekti bina ama apartmanda 4 kişi itiraz etti. Süreç uzadı. Onlar yüzünden evsiz kaldık." dedi.

İlgili Haberler