Vücudu arındıran mucize besin

Vücudu arındıran mucize besin
Değişik görüntüsü nedeniyle halk arasında acayip elma olarak anılan Kudret Narı’nın kandaki toksikleri atarak vücudu temizliyor ve kronik hastalıklara kalkan oluyor.

Ülkemizde yetişen Kudret Narı, içerdiği vitaminler ve mineraller ile sağlığımıza çok faydalı bir tropikal bir meyve. Kudret narı, kabakgiller ailesinden olup tropik iklimde yetişen gıda ve ilaç olarak kullanılan bir bitkidir.

Kudret Narı, Demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri, Cucurbitacin türevleri, %40-50 Protein, Sabit yağlar; Trienasitlerden, α- Elâosterinasit ve trichosanasit, Alkaloitler, Saponinler, Kinonlar, Reçine, Musilaj, Steroller, Taninler, Momordicosid, momordisilin, kukurbitinler, kukurbitasinler, lektinler’i içeriyor.

Kudret Narı, özellikle mide hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır. Anavatanı Hindistan olan meyvenin faydaları şu şekilde:

Sindirim sisteminin doğal ilacıdır

Kanseri önlüyor ve durduruyor

Antibiyotik etkisi var

Yanık tedavisi için birebir

Şeker hastaları için doğal yardımcı

Cildi güzelleştirir ve korur

Romatizma ve varise çözüm

Guatr''ı iyileştirir

Kudret narı genellikle iki şekilde tüketilir: zeytinyağı ve bal ile karıştırarak. Yapacağınız bu kürleri, cam kavanoz içinde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

KUDRET NARININ ZARARLARI

Hamilelik döneminde kudret narının düşük yapma ve kanamaya sebep olma ihtimalleri yüzünden kullanımı tavsiye edilmez. Kudret narı için tavsiye edilen günlük tüketim sadece bir kaşıktır. Fazla tüketilmesi, ishale, mide-bağırsak sorunlarına ve karın ağrısına neden olabilir.

Şekeri ani olarak yükseltebileceği için kudret narını, insülin kullanan hastaların dikkatli olması, eğer kullanacaklarsa bile zeytinyağlı olarak tüketmeleri gerekir.

ÇEKİRDEKLERE DİKKAT

Kudret narı tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çekirdekleri sayılabilir. Çekirdekleri için zehirli olabileceği şeklinde görüşler vardır. Bu yüzden kürler hazırlanırken muhakkak kudret narı çekirdekleri temizlenmelidir.

 

İlgili Haberler