Kudüs kimin?!

Trump, azlinin tartışıldığı en zor zamanında, dünyayı ayağa kaldıran bir karara daha imza attı: "Kudüs, İsrail'indir!"

Evangelist Siyonistler, Müslümanları hiçe sayan planlarını peyderpey hayata geçiriyorlar. Bir tarihte, "ABD en büyük Yahudi imparatorluğu" dediğim için beni, MOSSAD bağlantılı olduğunu düşündüğüm sitelerinde, Yahudi düşmanı ilân etmişlerdi. Trump'ın yeni açıklamasından sonra haklılığımı kendileri teslim ederler artık.

Yahudiler derken... Hangi asabiyet, hangi ırk, hangi soy olursa olsun baş tacımdır. Ama birinin diğerine üstünlüğü, birinin diğerinin haklarını gaspı; "üstünlük" ve "gasp"ı şekillendiren fikir yapısı; Türk olmamı, Müslüman olmamı bırakın "insan" olarak benim mücadele alanımın içindedir.

Trump tamamen Siyonistlere sırtını dayadı. ABD'de, başkan olabilmek için, Kudüs'te Ağlama Duvarı'nda, başına kippa takıp kendini göstermek gerekir.

Ağlama Duvarı deyince... Fotoğraflarda görürsünüz, bu duvarın hemen yukarısı El-Mescidü'l-Aksâ (Mescid-i Aksa) ve Kubbetü's-Sahra (Sahre: Kaya)... Görüntülerdeki ıpıl ıpıl parlayan kubbe... Bir diğer adıyla Hz. Ömer Camisi.

Bu duvar, Müslümanların kutsiyet atfettikleri mekânların bahçe duvarı. Bu duvara yüzünüzü döndürünce, solda dipte bir giriş kapısı görürsünüz. O kapı tünel girişidir. Ağlama Duvarı orada devam eder. Duvar koca koca taşlarla örülmüştür. Belki 20 ton, belki 30 ton ağırlığında. Tarihin o bilemediğimiz dehlizlerinde, bir ilâhî güç ancak yerleştirebilir, diye düşünürsünüz.

Zamanında İsrail'e, Filistin'e gitmiş, uzun yazı dizimin başlığını da "Paylaşılamayan Kudüs" koymuştum. Biliyorsunuz, yeri geldikçe atıfta bulunurum.

Filistin'de, Birzeyit Üniversitesi'nin halkla ilişkiler müdürü, ailesi 1915'te Adana'dan göçmüş Albert Agazaryan'la samimî bir görüşmemiz olmuştu. Agazaryan'ın bir tespiti vardır. Kudüs'te birine sormuşlar:

"-Yahudi misin, Hıristiyan veya Müslüman mısın?

Adam cevap vermiş: / - Ateistim!

Tekrar sormuşlar: / - Tamam anladık ateistsin de, ne ateisti? Yahudi ateisti mi, Hıristiyan ateisti mi yoksa Müslüman ateisti mi?!"

Ne olursan ol aidiyet seni bağlıyor.

Siyonistler efendi olacak, Müslümanlar köle... İstenen bu. Zaman içinde de sürülecekler, eritilecekler, belki katledilecekler... Hitler'in kendilerine yaptığını, onlar Müslümanlara yapacaklar.

Ortadoğu neden durulmuyor? Derin düşünmek lâzım. İsrail'e karşı hangi ülkenin tavrı daha keskinse, o ülke karışıktır/karıştırılmıştır veya darbeye maruz bırakılmıştır.

İran'ın boğulmak istendiği, Mısır'da, İhvancıların devrildiği, Libya'da Hafter'e yol açıldığı, Irak'ın durulmadığı, Suriye'de rejim eliyle halkın katlettirildiği bir zamanda, Müslümanlar birbirlerine boğdurulurken, ne kadar mesafe alırsak kârdır hesabına girdiler. Ancak bunun da bir haddi var.

Bulanık suda balık avlamaya çıkanları akıllarına getirmek istemiyorlar. İnsanlar çaresiz kalınca radikal gruplardan medet umuyor.

IŞİD fırsatı kaçırmadı; yine sahnede. 36 dakikalık bir video yayınladılar ve şimdiye kadar yapmadıklarını yaptılar, Yahudileri hedefe koydular.

IŞİD'in yanından geçmeyenler bile, IŞİD'çi olup çıkarlarsa mesuliyet kimin? Trump, bunun hesabını verebilecek mi? Siyonistler bunun hesabını verebilecek mi?

Kudüs, her zaman dendiği gibi, Müslümanların kırmızı çizgisidir!

Yazarın Diğer Yazıları