Kula kul olmanın utanç fotoğrafı. Üst düzey yetkililer Tayland Kralı karşısında yerde oturdu, Bu bir ‘Kula kulluk edene yazıklar olsun’ haberidir

Kula kul olmanın utanç fotoğrafı. Üst düzey yetkililer Tayland Kralı karşısında yerde oturdu, Bu bir ‘Kula kulluk edene yazıklar olsun’ haberidir
Adı sürekli skandallarla anılan ve 20 kişilik cariyeleriyle gündem olan Tayland kralı bu sefer ülkede gerçekleşen metro açılışıyla dünyada gündem oldu. Kraliyet çifti, metro hattının açılışında kırmızı halıda yürüdü, vagondaki koltuklara minderler üzerinde oturdu. Üniformalı üst düzey yetkililerin kral karşısında yerde oturması dikkat çekti.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun ve Kraliçe Suthida, Bangkok'ta yeni bir metro istasyonunun açılışına katıldılar.

tp56avkcbkkidcyzor6azg.jpg

Uzun süredir krala yönelik devam eden protestoların gölgesinde, kraliyet destekçileri meydanları doldurdu ve Kral Vajiralongkorn'a destek mesajı verdi. Ancak asıl konuşulan olay açılış sırasında metroda yaşandı.

d-qqnwsfw0-giemk9wckxq.jpg

Kraliyet çifti, metro hattının yeni uzantısının açılışında kırmızı halıda yürüdü, vagondaki koltuklara minderler üzerinde oturdu.

odtlpfkq4eyb0cq-ptkwyq.jpg

Kraliyet çifti basına ve halka el sallarken, üniformalı üst düzey yetkililer vagonun zeminine oturdu.

6gul6jpraeaqvmeqhfg-bq.jpg

Metronun kırmızı zeminin üzerine bir de kırmızı halı serildi ve Kral ile Kraliçenin o halının üzerine bastığı da dikkat çekti.

8dk2djthhumx5moxm8y9vq.jpg

 

İlgili Haberler