20 FETÖ'cü doktor için fezleke tamam, karar kapıda

20 FETÖ'cü doktor için fezleke tamam, karar kapıda
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Kuleli Askeri Lisesi'ndeki bazı öğrencilerin okula girişlerine engel olmak için gerçeğe aykırı rapor düzenleyen FETÖ'cü tabipler hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen''in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında fezleke hazırlandı. Şüphelilerin doktor olduğu belirlenen fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''na gönderildi.

Fezlekede, "cebir veya tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olma", "resmi belgede sahtecilik", "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamaları yöneltildi.

Fezlekede FETÖ''cüler tarafından okula girişi engel olunan 33 öğrenci müşteki oldu.

GÜLEN HAKKINDA İŞLEM
Cumhuriyet Savcısı Levent Bilgi tarafından hazırlanan fezlekede, Fetullah Gülen hakkında ilk kez Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlar nedeniyle işlem yapılması dikkat çekti. Fezlekede, şüpheli Gülen''in Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurumları olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti yönetimini ele geçirmek üzere organize edip belirlediği plan ve strateji gereğince örgüt mensubu olmayan veya örgüt mensubu olup da yükümlülüklerini yerine getirmeyen askeri öğrenci ve TSK mensuplarını belirlenen plan dâhilinde TSK''dan ayrılmaya zorlandığı kaydedildi.

Gülen''in ayrıca TSK''da askeri tabip olarak görev yapan değişik rütbedeki tabip şüphelileri dosyada mağdur bulunan 33 askeri öğrenci hakkında sahte rapor verdirmek suretiyle ''Resmi Belgede sahtecilik'' suçunu işlemeye azmettirdiği belirtildi.

''ASKERİ ÖĞRENCİ OLAMAZ'' RAPORU
Ayrıca Gülen''in haklarında ''askeri öğrenci olamaz'' raporu verilen 33 öğrencinin Kara Harp Okulu''na geçişine engel olduğu, bu sebeple ''Cebir ve tehdit kullanılarak eğitim ve öğretime engel olma'' suçunu işlediği kaydedildi.

Fezlekede, 33 askeri öğrencinin Kara Harp Okulu''na geçişine elindeki tıbbi olanaklarla engel olan Sağlık Kurulu eski Başkanı Hava Tabip Albay Erhan Bozkanat da şüpheli olarak yer aldı. Bozkanat''ın tüm yasadışı girişimlere emir ve talimat verdiği iddia edildi.

Askeri tabipler; Zafer Işılak, Hüseyin Günay, Ömer Sağlam, Ahmet Özbek, Taner Kar, Kadir Çolakoğlu, Yavuz Öztürker, Altan Kaçan, Battal Altun, Öner Tatar, Mustafa Güneş, Ercan Karabacak, Mustafa Aparcı, Kamil Taner Erim, Mehmet Sami İyisoy, Suat Demirtuğ, Ramazan Akyıldız, Mehmet Sadun Yücel de fezlekede şüpheli olarak yer aldı.

Fezlekede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Sağlık Kurulu eski Başkanı Hava Tabip Albay Erhan Bozkanat hakkında ''Cebir ve tehdit kullanılarak eğitim ve öğretime engel olma'', ''Resmi Belgede sahtecilik'', ''Silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçlarından ceza talep edildi.

Diğer 18 şüpheli tabip hakkında ise ''Cebir ve tehdit kullanılarak eğitim ve öğretime engel olma'', ''Resmi Belgede sahtecilik'', ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından ceza istendi.

Tamamlanan fezleke iddianameye dönüştürülmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu''na gönderildi.

Kaynak: Sabah/Nazif KARAMAN