Kültür Bakanlığı'ndan sinema bileti açıklaması

Kültür Bakanlığı'ndan sinema bileti açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Mars Cinema Group ile yapımcılar arasındaki krizle ilgili "Meclis’e önerilerimizi gönderdik" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mars Cinema Group ile yapımcılar arasındaki krizle ilgili TBMM’ye önerilerini gönderdiklerini belirtti. Krize dair açıklama yapan Ersoy, “Promosyonla bilet fiyatını aşağı çekerseniz hasılatta eşitliği bozmuş olursunuz. Sinemada hasılat payı, vergiler çıktıktan sonra kalan eşit şekilde olacak. Bbizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse sinemada bilet tartışması kalmaz” dedi.

SİNEMACILARDAN “REVİZE” TALEBİ

Mars Cinema Group ile yapımcılar arasında çıkan kriz sonrasında Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimler filmlerini vizyona sokmama kararı almıştı. Krizle ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırlandı. Sinemacılar, dün yaptıkları açıklamada söz konusu yasayı olumlu bulduklarını, ancak tekelleşmenin önüne geçmek için bazı revizelerin yapılması gerektiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkındaki Kanun, yarın Meclis’te görüşülecek.