Kültür merkezi yapamayınca satışa çıkardılar! Che'nin evini Messi alabilir

Kültür merkezi yapamayınca satışa çıkardılar! Che'nin evini Messi alabilir
Arjantinli Marksist devrimci Ernesto Che Guevara’nın Rosario Kenti'nde doğduğu ev, yaklaşık 400 bin dolara satışa çıkarıldı. İş adamı Francisco Farruggia, daireyi kültür merkezine dönüştüremeyince satılığa çıkardığını söyledi. Her fırsatta Che Guevara'ya olan tutkusundan bahseden dünya yıldızı Messi'nin, doğum yeri olan Rosario'da bu daireyi satın alabileceği iddia edildi.

Futbol dünyasının yıldızı Messi'nin, Küba devriminin liderlerinden Che Guevara’nın doğduğu Arjantin’in Rosario Kenti'ndeki evini 400 bin dolara satın alabileceği ileri sürüldü.

Messi'nin de doğup büyüdüğü yer olan Rosario'daki bu daireyi yakın çevresine satın alabileceğini söylediği ileri sürüldü. 

Her fırsatta Che Guevara’ya olan tutkusundan bahseden Messi için bu paranın hiç önemli olmadığı ifade edildi.  

Evin mevcut sahiplerinden biri olan iş insanı Francisco Farruggia, evi zaten satmayı planladığını belirtti. Farrugia, evi 2002 yılında satın aldığını, daireyi kültür merkezine dönüştürmek istediğini ancak bunu yapamadığını belirtmişti.

VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, geçmişte Dr. Alberto Granados’un, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica’nın ve Fidel Castro’nun çocuklarının da evi ziyaret ettiği belirtilmişti.

1950'lerde Küba devriminde önemli bir rol oynayan Ernesto Che Guevara, Fidel Castro'nun, Fulgencio Batista'yı devirmesine yardımcı olmuştu.

Devrimden sonra bir dönem Merkez Bankası müdürü olan Guevara, 1965'te dünya çapında solcu gerilla isyanları yürütmeye devam etmek için Küba'dan ayrıldı.

1967'de Bolivya birlikleri tarafından vurularak öldürülen Guevara, altı arkadaşı ile birlikte toplu bir mezara gömüldü.

che-guevaranin-arjantinde-dogdugu-ev-400-bin-dolara-satisa-cikti-1500-dhaphoto1.jpgmessi.jpg111111-004.jpg

İlgili Haberler