Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu…

TÜRK futbolunda "4 büyük kulüp" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor''un başkanlarının Habertürk''te bir araya gelmesi getirilmesi bir yana, buluşmadaki söylemleri ve tavırları da adeta herkesin dört gözle beklediği bir devrim niteliğinde idi.

İşin en ilginç taraflarından biri de hiç şüphesiz moderatörlüğün spor medyası dışından bir meslektaşımız tarafından yapılması olmuştur.

Buluşmayı organize edenler bir anlamda spor medyasına "şapkayı önünüze koyarak düşünüp, değerlendirin ve neden sizin dışınızda sorusuna da cevap arayın" mesajı göndermişlerdir.

Bunun başlıca nedeninin de, siyasette politize olanlara benzer şekilde, spor basınında yazan ve yönetenlerin büyük kısmının bir kulübe aidiyet duygusunu fazlasıyla hissetmeleri ve bunu da kamuoyu ile açık açık paylaşmalarıdır.

Ancak, bu nokta bir kulübü takip etme ve yazma-yorumlama işi ve görevi ile aidiyeti de kamuoyunun karıştırmaması gerekir. Bir başka tarif ile spor medyasında da branş, dahası futbolda kulüp ihtisaslaşmasının da olması kaçınılmazdır.

O ki buluşmanın organizasyonundan söz eyledik, bunun için de ilk akla gelen isim Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu''dur. Edindiğimiz bilgiler de bunu destekler durumdadır.

Trabzonspor''a başkan olmadan önce yöneticilik yapmış olsa da Ahmet Ağaoğlu''nun Türkiye Golf Federasyonu''nun uzun süreli başkanlığında bulunan bir isim olması, spor adamı, spor idarecisi kimliğinin içini doldurmaktadır.

İçini doldurduğu kimliklerin temsilini de Türkiye''de en iyi yapanlardan biri olduğunu söylemek, bir anlamda "Sezar''ın hakkını Sezar''a teslim etmektir."

Buluşmada; "Ülke futbolunun yüzde 78''ini temsil eden bizlersek, sorunların sorumlusunun da yüzde 78''i biziz demektir" diyerek, 4 büyüklerin işine geldiği zaman büyük, işine gelmediği zaman ise Süper Lig''deki 20 takımdan herhangi biri imişcesine davranmalarının yanlışlığına baştan set çeken Ağaoğlu''nun Kulüpler Birliği Başkanlığı''nda, futbol sektörünün TFF ile kılıç kılıca, ya da kıran kırana gelindiği bir sırada olmasını da tüm kulüpler adına şans olarak değerlendirmek lazım.

Ezcümle, spor yöneticiliği ve Türkiye gerçeklerinde konusuna hâkim olup, halk arasındaki tabirle "ağzı da iyi lâf yapan" Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Başkanlığı''nı futbol camiasını bir bütün kabul ederek hareket edeceği görüntüsünü veriyor.

Bu görüntü içinde TFF''deki bazı kurulların FIFA kaidelerine aykırı bir şekilde oluşturulmasının yanlış ve de hukuk dışı olduğunu da belgeleri koyarak değiştirilmesi için gösterdiği çabalar da ayrıca takdire değerdir.

Hayırlı bayramlar….

Yazarın Diğer Yazıları