Kulüpler Birliği’nden açıklama: “Süper Lig’in başlaması için 17 Nisan’ı önerdik”

Kulüpler Birliği’nden açıklama: “Süper Lig’in başlaması için 17 Nisan’ı önerdik”
Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Serpil, TFF ile yaptıkları görüşmede korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig’in 17 Nisan’da başlamasını önerdiklerini söyledi. Öte yandan BJK Başkanı Çebi, liglerin iptal edilebileceğini ifade etti.

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig’in ne zaman başlayacağı ile ilgili Kulüpler Birliği’nden öneri geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Serpil, TFF’ye Süper Lig’in 17 Nisan’da başlamasını önerdiklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik önlemler çerçevesinde ara verilen Süper Lig'e, nisan ayının ortası veya sonunda başlamayı hedeflediklerini söyledi. Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı'nın önceki gün telekonferans yöntemiyle yapılan toplantısıyla ilgili, TRT Spor kanalına açıklamalarda bulundu. Sepil'in açıklamaları şöyle:

"Telekonferansla yaptığımız Kulüpler Birliği toplantısında bir çok konu konuşuldu. En önemli gündem maddelerinden biri; kulüplerin nasıl bir süreç öngördüğü oldu. Zaten Sayın Bakanla (Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu) yapılan toplantıda bizden istenilen bir takım bilgiler vardı; hem futbolda, hem basketbolda hem voleybolda... Bakanımızdan gelen istek ve sorularla ilgili bir toplantı yaptık. Bu soruların en önemlisi, şu anda herkesin de tartıştığı, ligler ne zaman başlamalı sorusuydu. Bu tabi şu an öngörülmesi zor bir durum."

Yaşananlara bakarsak biz istediğimiz kadar öngörü yapalım ama süreç bizim öngörülerimizi her zaman yönlendirecek. Burada en önemli husus şuydu; bir izolasyon uzun süre yapılabilir ama bu izolasyon süresi uzadıkça sporcuların tekrar maç oynayacak bir forma gelmesi veya fiziksel olarak hazır olması süresi de uzar. Onun için iki öneri oldu. Birinci öneri 17 Nisan'dan itibaren ikinci ise Nisan sonunda liglerin başlanması şeklindeydi. Çoğunluk daha erken olan 17 Nisan tarihini destekledi. Dolayısıyla biz de Türkiye Futbol Federasyonu'na ligler 17 Nisan'da başlansın önerisini ilettik"

LİGLER İPTAL OLABİLİR

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Kovid-19 testini futbolculara yapmayı düşünüldü ancak bunu yasal yollarla yapmamız gerekiyor, hükümete karşı gelmek doğru olmaz. Devletin dışında yapılan Kovid-19 testlerine sıcak bakmıyorum" açıklamasını yaptı.

Ligin durumuyla ilgili de açıklama yapan Çebi "17-19 Nisan tarihleri tercih edilmiş ama bu bir temennidir. Gelişen duruma göre mümkünse olur ama mümkün değilse Mayıs olur, ligler ertelenir, bunlar tartışılır. Liglerin durumu sonra tartışılacak durumdur" dedi.

Çebi "Ülke insanının sağlığı ve yaşamlarını devam ettirmeleri daha önemli. Şu an için spor ikinci planda kalıyor. Biz gerekli tedbirleri alıyoruz. Tedbir bizden, takdir Allah'tan. Bu kulüplerde ne yöneticiler, ne başkanlar abuk subuk kontratlarla kulüpleri zor durumda bırakmış, virüsün ekonomik etkisi ne ki. Varsın bu duruma da katlanalım" şeklinde konuştu.