Kulüpler Birliği’nden yabancı sınırlaması kararı

Kulüpler Birliği’nden yabancı sınırlaması kararı
Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, yabancı sınırlaması ile ilgili yaptığı açıklamada “Çoğunluk aynı sistemin devamını istiyor. Ben Beşiktaş Başkanı olarak yabancı oyuncu sisteminin aynen devam etmesini istiyorum dedi.

Kulüpler Birliği, yabancı sınırı ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimini görüşmek için toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Fikret Orman, üç kulüp dışında tüm takımların 14 yabancı kuralının devam etmesi yönünde karar bildirdiğini söyledi.

Fikret Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada “Yabancı sınırlandırmasını konuştuk. Onunla alakalı fikrimiz şu. 19-20 sezonlarında sözleşmeler bulunuyor. Sistemin devamını istiyor. Yerli oyuncu teşvikinin de arttırılması gerekiyor. TFF ile bunu konuşacağız. Çoğunluk aynı sistemin devamını istiyor. Ben Beşiktaş Başkanı olarak yabancı oyuncu sisteminin aynen devam etmesini istiyorum. Tabi ki yerli teşvikinin de arttırılması gereğini düşünüyorum. Hukuki yetki TFF’de olduğu için son kararı o merci verecek” ifadelerini kullandı.

FEDERASYON SEÇİMLERİ

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, toplantıdaki bir diğer gündem maddesi olan Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri hakkında “Nasıl bir TFF beklentimiz, futbolun beklentileri nelerdir. Marka değerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini, Süper Lig’in artık ayrı bir marka olması gerektiğini konuştuk” dedi.