​​​​​​​Kumpas mı iç çekişme mi?

Beştepe'de hayalet yakalama peşine düşenler havlu attılar. Bu kurgunun artık CHP'nin iç çekişmesi olduğunu kimse inkâr edemez.

Şimdiki gayretler sadece bu işi Ak Parti'ye nasıl bulaştırırız üstüne. Allah var Ali Haydar Fırat'ın karşı taarruzları canhıraş.

Tuhaf olan, daha düne kadar "mantık dokusu sağlam" diye nitelendirdiğimiz kimseleri "saçma sapan kurgularla" görmeye başladık. Yahu milleti bu kadar mı ayküsü düşük sanıyorlar.

İnce bitti

Muharrem İnce, tezgâhın kendisi için düzenlendiği saplantısı neticesinde en büyük hatayı yaptı. Parti Meclisi'ndeki kimi üyeleri "oyun kurucular" olarak ima etmesi kara bulutları topladı. Yetmedi bunlara çete yaftası yapıştırmasıyla bardağı taşırdı.

Şu saatten sonra İnce'yi hiçbir güç TBMM'ye aday göstermez. Eski cumhurbaşkanı adayının CHP içinde işi bitmiştir.

Atasözümüzde ne denir "gırtlak dokuz boğum..."

Korkarım, ihalenin onda şekillenmesi pek çok hata daha yaptıracaktır.

Aboneler

Tartışmalarda hep aynı isimleri görmek bıkkınlık verdi. Örneğin bir önceki programda Atatürk karşıtlığına zirve yaptıran İsmail Çağlar yine vardı. SETA'daki görevinden sonra yeni ek atamasından eline ne kadar para geçecek doğrusu merak ediyorum.

Bu tipler o kadar çok ki, hangi birini yazayım. Mesela Merve Şebnem Oruç. TRT World'un bazı sistemlerini onun kurduğunu yeni öğrendim. İhsan Aktaş da anket siparişleri almayı sürdürüyor.

En rahat olan

CNNTURK'teki en sıkıntısız isim Nazif Okumuş'tu. Hiçbir tarafa angaje olmadığı için "doğruya doğru, yanlışa yanlış" demeyi sürdürdü.

Bence en önemli iddiası geçtiğimiz hafta İzmir'de Erdoğan tarafından ibadete açılan cami ile ilgiliydi. Törende geri planda gözüken pek çok ismin FETÖ'cü olduğunu söyledi. Hatta bunların bir bölümünün yargılandıklarını belirtti.

Okumuş, polemiklerle uğraşılması yerine bunlarla mücadele edilmesini talep etti. Tabii, tüm siyasi oluşumların birlikte davranması şartını da getirdi.

Sorular

Eski milletvekili Okumuş'un cevap istediği şeyleri de madde madde sıralayabilirim:

* Ege adalarını Yunanlara kim kaybetti. Buna nasıl çözüm bulunacak?

* Süleyman Şah Türbesi'ni geçici yerine taşıyanlar şimdi ne yapacaklar?

* Kobani'yi PKK/YPG'ye teslim edenler unutuldu mu?

* Silah, teçhizat ve peşmergelerin geçişine kim veya kimler izin verdi?

* Tamamen İsrail'in güvenliği için Kürecik'te hizmete sokulan devasa üsse izin verenler meydanda. Peki buna şimdi ne yapılacak?

Saldıranlar

Daha Er..... demeye başlayanların üstüne atlayan "kaş-göz oyuncuları" bütün bunları duymazdan geldi. Okumuş, yeri geldiğinde Doğu Perinçek'in de, haddini bildirdi.

Gazete olayı

Ak Parti'nin kuruluşunda ve iktidar yürüyüşünde büyük hizmetleri geçenlere örnek olarak çıkardıkları Karar gazetesini gösterdi. Bunların suçu "sadece doğruları söylemeleri miydi" diye konuştu.

ÖZEL NOT: NTV'nin Yakın Plan'ında bir kişideki büyük değişimi fark ettim; Prof. Dr. Önay Alpago. Giydiği deri montun kaskı eksikti. Eski bakanın stüdyoya motosikletle geldiği havası vardı.

Kadına şiddetle başlandı. Daha Ahmed Arpat, "Şimdi de CHP'ye gelelim" deyince Önay Hanım'ın sesi duyuldu; "Aman gelmeyelim." Bu karşılık herkese kahkaha attırdı.

Senarist

a Spor'da Emre Bol'un son senaryosuna ağzım açık kaldı. Bu, Fatih Terim-Arda Turan'la ilgiliydi. Bol'un öne sürdükleri kara mizah gibiydi.

Bir insan bu kadar palavrayı nasıl üretir, akıl sır erdiremiyorum. Ötekilerin de bunlara tahammül edebilmelerine ise söyleyecek söz bulamıyorum.

İzleyemeyenler için kısaca bilgi vereyim; "Terim-Arda kurgusu şike!"

Birkaç mesaj

Vahap Koculu, Mesut Ertekin, M. Şakir Katman, Şahinper Keser'in övgü ve uyarılarına teşekkürler. İsteklerini en kısa zamanda yerine getireceğim.

Fahrettin Bozkurt'un yazdıkları Tele Dünya kullanıcılarının ortak derdi. Ekranda gösterilen film ve dizilerin senarist, yönetmen ve oyuncularının kesilmesinden şikâyetçi. Diğer konu ise abonelik ücretinin 59.50'den 72 liraya çıkarılması...

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel yüz, aynaya vurgundur. Hz. Mevlânâ

 

Yazarın Diğer Yazıları