Kundakçı: 'Mavi Boncuklu' teröristler

Kundakçı: 'Mavi Boncuklu' teröristler
Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, "Teröristlerin başına konan ödül ABD'nin oyunudur" dedi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

ABD'nin PKK'lı teröristlerin başına koyduğu ödüller Türkiye'de kamuoyunu tatmin etmediği gibi tartışılmaya da devam ediyor. Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, "Herkesin çok iyi tanıdığı teröristlerin tepesinde olan oldukça da yaşlanmış artık bu teröristler. Cemil Bayık ben sahadayken vardı, Karayılan vardı, Duran Kalkan da vardı. Onunla karşılaştım birkaç defa kim olduğunu bilmiyorduk. Şırnak civarındaki grubun içindeymiş, onların hepsini öldürebilirdik, zor kaçtı bir daha da gelmedi cepheye. Sabri Ok mesela son yıllarda pek olaylara girmedi. Ona da yapabilirlerdi ama hepsini birden ortadan kaldırmak niyetinde de değiller. Onların arkasında başkaları da var. Bu üçü mavi boncuk gibi önümüze konuyor" dedi. ABD'nin yaptığının bir oyun olduğunu dile getiren Kundakçı, şöyle devam etti:

"Güzel bir program yapmışlar. Biz PKK'yı biz terörist olarak görüyoruz, onlar da terörist olarak görüyor. PYD'yi onlar terörist olarak görmüyor. Biz terörist olarak görüyoruz ki, öyledir. PKK ile PYD arasında hiçbir fark yoktur, ikisi de aynı görevleri birlikte yapmışlardır. PKK'nın Türkiye tarafından 34 yıldan bu yana mücadelesi var. PYD'nin adı yeni çıktı ama PYD'li teröristler PKK'nın içindeydi. PKK İran tarafında da var. Cemil Bayık'ın kontrolünde PJAK var, onlar da aynı. İran ABD tarafından hedef. ABD Irak'a da girip çıkıyor, hareket halinde oralarda. Türkiye ile de iyi geçinmek istiyor." Hasan Kundakçı, Fırat'ın doğusunda da PYD'nin askeri kolu YPG'nin PKK'lılarla birlikte olduğunu, oradakilerin başındakilerin çoğunun da PKK'lı terörist olduğunu söyledi.

Hasan Kundakçı, "Bu şartlarda Türkiye onlara sıcak bakmayacak, ABD'liler de ses çıkaramayacak. Diyecekler ki PKK'yı artık gözden çıkardık, bakın bunların başındaki üç teröriste 12 milyon dolar koyduk, bunları saf dışı edeceğiz. Hiç olmazsa etrafındakilere etki edebilirim anlayışıyla bu üç teröristi karşısına aldı, düşman ilan etti" diye konuştu. Türkiye tarafından yapılan açıklamaların açıkça ABD'lilerin beklediği kabulü göremediğini ifade eden Kundakçı, "Bu böyle bir süre devam edecek. Uzun zamandan beri ABD'nin PKK ile ilişkisi oldu. Silah ve para verdi. Suudi Arabistan'ı da kandırdı, onlara da 100 milyon dolar verdirtti. İran'a karşı savaş açtı, bir sürü eylemleri başlatmak üzere. O tarafa gidebilmesi için elinde böyle bir koz olması ABD için uygun olacaktır, ABD açısından baktığımızda. İran'da da bir hazırlık var diyorlar ama ne kadar bilemiyoruz. İran'daki mevcut hükümete karşı PJAK ile psikolojik unsurlarıyla harekete geçecek deniliyor. Bunları da düşündüğümüz zaman PKK'nın artık yaşlanmış olan ve birçok olaya karışmış bu üç teröristini ortaya atarak sağa sola biraz hoş görünmeye çalışıyor gibi" dedi.