Kundaktaki bebeğin kurşunlandığı yer: Pınarcık...

Kundaktaki bebeğin kurşunlandığı yer: Pınarcık...
PKK terör örgütü, 20 Haziran 1987’de, Mardin’in Ömerli İlçesi'ndeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16’sı çocuk 30 kişiyi vahşice katletti. Bugün o hain katliamın 19.yıl dönümü...

PKK’lı teröristler, 20 Haziran saat 21:30 sularında 16 haneli ve 60 nüfuslu Pınarcık köyüne baskın düzenledi. Sayıları 30’u bulan PKK’lı grup köyü ablukaya aldı. Daha sonra köye yayılan PKK militanları; 16’sı çocuk, 6’sı kadın olmak üzere 30 kişiyi öldürdü. Muhtara ve koruculara ait olan 8 ev yakıldı. 65 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ise telef oldu.

PKK, Pınarcık köyünde 16 çocuğu katletti.


PKK’lılar saldırının ardından olay yerine PKK’ya bağlı Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ARGK) imzalı şu bildiriyi bıraktılar:

1987 yılında kundaktaki bebekleri bile kurşuna dizen PKK ve bu katillerin bugünkü destekçileri, bu iğrenç katliamı ciddiye alınmayacak iddialarla TSK’nın üzerine atmaya çalışıyor. Fakat Pınarcık Katliamı PKK tarafından ilk günden itibaren kabul edilmektedir.

Terör örgütü, resmi yayın organı olan Serxwebun Dergisi, Pınarcık katliamını 1987'de böyle sahiplenmişti. 

Ağustos 1987 sayılı PKK yayını, Pınarcık katliamını PKK’nın yaptığını yazıyor.


Tarihi bir türlü tutturamasalar da PKK her seferinde bu vahşi katliamı üstlenmiş, o yönde yazılar yazmıştır. Alttaki fotoğrafta, kendine “bebek katili” lakabının takılmasını sağlayan Pınarcık Katliamı’na yönelik terörist başı Abdullah Öcalan'ın açıklamasına ulaşabilirsiniz.

Katil Öcalan çocuk öldürmekten "soylu eylem" diye bahsediyor.


PKK, kadın çocuk demeden sivilleri katlettiğini kendi ağzıyla defalarca kabul etti. Türk mahkemeleri de olayın asıl yüzünü ortaya çıkardı. 

Karayılan,  “Bir Savaşın Anatomisi” kitabında Pınarcık katliamı ve diğer katliamları kabul ettiği görülüyor.


k6pyxzrg.png

İnsanlık düşmanı PKK’nın çocukları meydanda toplayıp kurşunladığının en açık ispatı olan fotoğraf.


b1do07tcqaasfhb.png

20 Ağustos 1987, Pınarcık katliamı