Yeniçağ Gazetesi
06 Aralık 2025 Cumartesi
İstanbul 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
E-Gazete

Kurbanlık et için kritik uyarı

Ankara Kasaplar Odası Başkanı kurbanlık etin nasıl taşınması ve bozulmaması için yapılması gerekenleri sıraladı.

Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 1

Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldı. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ bazı uyarılarda bulundu.

1 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 2

Yalçındağ, kurban etlerinin bozulmaması için kesimden sonra soğumasını ve ardından işlenmesini önerdi.

2 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 3

Ayrıca kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları ve etlerin nasıl korunması gerektiğini açıkladı.

3 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 4

Hatalı parçalama, saklama ve işleme nedeniyle bu üretimin %10'luk kısmının kaybedilebileceğini vurguladı.

4 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 5

Yalçındağ, vatandaşların kurban alımı için güvenilir pazarları tercih etmeleri gerektiğini ve bu hayvanların veteriner raporlarına sahip olduğunu söyledi.

5 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 6

Kesim için uygun yerlerin kullanılmasını tavsiye eden Yalçındağ, özellikle büyükbaş hayvanların kesiminde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

6 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 7

Ayrıca, kesim sırasında bazı inançlara göre işlemler yapıldığını ve hayvanın uygun bir şekilde kesilmesi gerektiğini dile getirdi.

7 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 8

Etlerin kesimden sonra soğumasının önemine değinen Yalçındağ, evde uygun bir şekilde saklanması gerektiğini vurguladı.

8 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 9

Son olarak, etlerin buzdolabında saklanmasını ve bir sonraki gün mahalle kasaplarına işlettirilmesini tavsiye etti.

9 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 10

Öte yandan Yalçındağ etler teslim alındıktan sonra bir an önce eve gidilmesi gerektiğini vurguladı.

10 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 11
11 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 12
12 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 13
13 14
Kurbanlık et için kritik uyarı - Resim: 14
14 14
Kaynak: AA